Şehit Xebatkar Bagok ve Lokman Görgün Hanau’da anıldı

Faşist Türk devletinin infaz ettiği HPG gerillası Şehit Xebatkar Bagok ve yurtsever Lokman Görgün, şehadetlerinin birinci yılında Hanau’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Mêrdîn'in Omerya bölgesinde bulunan Cinata köyünde 8 Nisan 2023 tarihinde infaz edilen HPG gerillası Musa Kahraman (Xebatkar Bagok) ile Türk yetkililer tarafından “PKK’li” diye servis edilen 8 çocuk babası Lokman Görgün’ün şehadetlerinin birinci yıl dönümleri vesilesiyle Almanya’nın Hanau kentinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Onlarca Kurdistanlının katılımıyla Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) yapılan anmada şehit Xebatkar Bagok ile Lokman Görgün’ün ailesi de hazır bulundu. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) temsilcisi ile DKTM Eşbaşkanı birer konuşma yaptı. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen konuşmacılar, “Şehitlerimiz bizim onurumuzdur” dedi.

KOMAW temsilcisi, “Bugün bizi Kurdistan Özgürlük Şehitleri buluşturdu. Bu yüzden çoğumuz onların yolunu takip ediyoruz. Şehitler ölmesin, şehitlerimiz yaşasın demek için bu özgürlük mücadelesinde yerimizi alalım, şehitlerin izinde çalışmalarımızı, mücadelemizi sürdürelim” dedi.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden anma, “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.