Şehit annesi Yıldız: Biz Önderliğimizi istiyoruz

Özgürlük Nöbeti’ni devralan KOMAW üyeleri adına konuşan şehit annesi Xane Yıldız, “80 yaşına girdim, Önderliğim için 100 yaşına da gelsem şuracıkta otururum. Biz Serok Apo’yu istiyoruz. Anneler olarak artık tahammülümüz kalmadı” diye konuştu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti”, 569’uncu haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) üyeleri devraldı.

Grupta Xane Yıldız, Selamet Mat, Selim Oltan ve Mehmet Şirin Akbaş yer alıyor.

Grup adına konuşan şehit annesi Xane Yıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı öfkesini ve duygularını şöyle ifade etti: “Serok Apo’ya söz vermişiz; şehitlerimizin izinden dönmeyiz. Özel olarak Serok Apo’ya selamlarımı gönderiyorum. Bütün dünyaya, Önderimizi Türk devletine teslim edenlere sesleniyoruz; biz Önderliğimizi istiyoruz. Biz devletlerden başka bir şey istemiyoruz. Önder Apo’yu istiyoruz. Ne avukatlarıyla görüştürülüyor ne ailesiyle. 2 yıl geçti, haberimiz yok. 80 yaşına girdim, Önderliğim için 100 yaşına da gelsem şuracıkta otururum. Serok Apo’yu istiyoruz. Bu vesileyle Kurdistan dağlarındaki tüm kahramanlarımıza özel selamlarımı yolluyorum.”   

‘SAĞIRI OYNAMAYIN, BİZİ GÖRÜN!’

Kürt halkına yaşatılan adaletsizliklere anneler olarak artık tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan Şehit Annesi Yıldız, “Hapishaneleri doldurmuşlar. Kızlarımızı, annelerimizi, erkeklerimizi tıkmışlar içeriye; hiçbir devlet kalkıp ‘bunlar da insandır’ demiyor, ‘bunların da insan hakları var’ demiyor. Hepsi bir olmuş, sessiz kalıyor. Biz de insan değil miyiz? Bizim de haklarımız var. Topraklarımızdan çıkarıldık. Önderliğimizi istiyoruz, ülkemizi istiyoruz. Uluslararası devletlere sesleniyorum; kulaklarınızı tıkayıp sağırı oynamayın. Bizi görün, artık yeter! Anneler olarak artık tahammülümüz kalmadı. Biz Önderliğin arkasındayız, şehitlerimizin arkasındayız. Bijî Serok Apo, şehîd namirin!” ifadelerini kullandı.