Cenevre'de şehit aileleri buluştu

Şehit ailelerinin buluştuğu Cenevre’de, “Bugün milyonların umudu haline gelen partimiz gücünü şehitlerin mirasından almaktadır” denildi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşayan Kurdistan Özgürlük Şehitlerinin yakınları, bir araya gelerek, şehitleri andı.

Etkinlik, 26 Eylül 2022'de Mersin'de fedai eylem gerçekleştiren Sara Tolhildan Goyî (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez Hisên), 1 Ekim 2023'te Türk İçişleri Bakanlığı’na fedai eylem gerçekleştiren Rojhat Zîlan (Özkan Şahin) ve Erdal Şahin (Hasan Oğuz) ile 13 Ocak’ta Zap, Avaşîn ve Metîna direnişlerinde şehit düşen Jêhat Bagok (Mehmet Gümüş) ve Sason Asmîn (Murat Öçek) şahsında gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Şehit Aileleri Komisyonu tarafından Mahatma Gandhi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte şehit yakınlarının yanlarında getirdiği fotoğraflardan büyük bir anma köşesi hazırlandı. 

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Şehit Aile Komisyonu adına Rıza Çetinkaya bir konuşma yaptı. Çetinkaya, şehitlere karşı görev ve sorumlulukların önemine değindi.

Ardından Şehit Aile Kurumu (KOMAW) Avrupa Sözcüsü Ali Heval söz aldı. Kürt Özgürlük Hareketi'nin doğuşundan bu yana yaşanan her şehadet sonrası yeni bir atılım geliştirildiğini hatırlatan Ali Heval, “PKK, bedeller ve intikam hareketidir. Haki Karer'in şehadeti sonrası Önder Apo, PKK'nin kuruluşunu ilan ederek en büyük intikamı almıştır. Bugün milyonların umudu haline gelen partimiz gücünü şehitlerin mirasından almaktadır. Eğer özgür Önderlik, özgür Kürt, özgür Kurdistan taleplerimizi dile getirebiliyorsak bu, şehitlerimizin ödediği bedeller sonucudur. Şehitlerin uğruna yaşamlarını feda ettiği ideallerinin yaşatılmasının tek koşulu, onların mücadele çizgisini esas almaktan geçmektedir' denildi.

KOMAW temsilcisinin konuşması sonrası şehit yakınları da birer konuşma yaparak duygularını dile getirdi. Anmada bir de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın şehitler gerçeğine ilişkin yaptığı değerlendirmelerden kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterime sunuldu. Jêhat Bagok ve Sason Asmîn’in kendi anlatımlarından dile getirdikleri mücadeleye ilişkin gösterilen bir sinevizyonun daha izlenmesinin ardından etkinlik, “Şehîd namirin” sloganıyla sonlandırıldı.