Özgürlük Nöbeti’ni TEV-ÇAND üyeleri devraldı

568. haftasında Özgürlük Nöbeti’ni devralan TEV-ÇAND üyeleri adına konuşan Hozan Şemdîn, Önder Apo özgürleşene kadar bu nöbet devam edecek” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti”, 568. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, Avrupa Kültür ve Sanat Hareketi TEV-ÇAND üyeleri devraldı.

Grupta Hozan Şemdîn, Dawud Kobanê, Serhat Amed, Sîdar Amedî ve Rêzan Mahîr yer alıyor.

Grup adına konuşan Hozan Şemdîn, 11 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi ve İşkenceyi Önleme Komitesi CPT önünde tutulan nöbeti, bu kez TEV-ÇAND üyeleri olarak devraldıklarını belirterek, “Bu kurumların rollerini oynaması, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşması için hep nöbet halindeyiz. Bu nedenle Önder Apo özgürleşene kadar bu nöbet devam edecek” dedi.