Özgürlük Nöbeti’ni Kürdistan İslam Toplumu üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla devam eden ve Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri devraldı.

Fransa'nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012'de Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde başlayan ve Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü aralıksız en uzun eylem olarak adını yazdıran “Öcalan'a Özgürlük Nöbeti” 486. haftasına girdi.

Onuncu yılında devam eden nöbet eylemini, her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Kürtler gruplar şeklinde devralarak sürdürüyor.

Eylemciler soğuk, sıcak, kar ve yağmur demeden her gün Abdullah Öcalan’a özgürlük talebini haykırıyor. Gün boyu nöbet tutan eylemciler, Öcalan’ı anlatan broşür ve bildiriler dağıtırken, birebir diyaloglarla da Kürt Halk Önderi’ni ve Kürtleri Avrupalılara anlatmaya çalışıyor.

Kürtler ve dostlarının yürüttüğü nöbete; kadınlar, gençler, şehit anneleri ve yakınları, Kürt kurum temsilcileri, inanç kurumları, siyasetçiler, sanatçılar vb. toplumun farklı kesiminden katılımlar oluyor.

Her hafta gerçekleşen eylemle Kürtler ve mücadeleleri de duyurularak, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi hakkında bilgilendirmeler de yapılıyor. Kesintisiz sürdürülen tarihi eylemle yüzbinlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yöneltilen komplo ve tecritten haberdar ediliyor.

Eylemi, yeni haftasında Mezopotamya İnançlar Birliği içerisinde de yer alan  Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri devraldı. Grupta Mele Salih, Mele Kasım, Rojhat Adar, Hıfzı Tori yer alıyor.

Grup adına konuşan Mele Salih, 9 Ekim komplosunun yıl dönümüne girildiğini hatırlatarak, uluslararası güçlerin komployla Kürt halkının özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçladığını belirtti.

“Önderimizi yakalayarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin bitirileceğini sandılar” diyen Mele Salih, gelinen noktada Öcalan’ın İmralı’daki direnişiyle komployu boşa çıkardığını ifade etti.

Mele Sali; “Önder Apo’nun direnişiyle şimdi Kürt halkı daha direngen ve güçlü, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ise büyüyerek devam ediyor” diye konuştu.

Türk devletinin cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemlerdeki “Kürt sorunu yoktur” söylemleri hakkında da konuşan Mele Salih, “Bizim Kürt sorunu yoktur, diyen zihniyetle sorunumuz var. Madem Kürt sorunu yoktur, bu telaşları neden?” dedi.

Türk devletinin Kürtlerin mücadelesi karşısında Amerika ve Rusya’ya tavizler vererek medet umduğunu dile getiren Mele Salih, “Kürt sorunu bugün onların koltuklarını, saraylarını titretiyor” diyerek, sorunun çözümün ancak Kürt halkının örgütlü mücadelesiyle çözüleceğinin altını çizdi.