Özgürlük Nöbeti 420’nci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü içi Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbeti, Almanya’nın Pforzheim şehrinden gelen yeni bir grupla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde 25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 420’nci haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Duisburg şehri ve çevresinden bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini, bu hafta Pforzheim ve çevresinden gelen dört kişilik bir grup üstlendi. Grup Cafer Selçuk, Ali Gökçe, Abdullah Mutlu ve Deniz Kurt adlı Kürdistanlılardan oluşuyor.

Grup adına konuşan Cafer Selçuk, Kürt Halk Önder’inden uzun bir süreden bu yana haber alınamadığını ve bunun hiçbir hukuki yönünün olmadığına vurgu yaptı. Selçuk, “Uzun bir dönemden bu yana Önderimizden haber alamıyoruz. Bunun hukukta yeri yok ve Kürt halkına yapılan bir zulümdür bu. Önderimizin esaretiyle Kürt sorunu çözülmez” diye konuştu.

Öcalan’ın Kürt sorununun çözülmesi için yegâne adres olduğunun altını çizen grup sözcüsü, Kürt halkının da bu süreçte daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Cafer Selçuk, sözlerini şöyle bitirdi: “Bu süreçte daha kararlı yürümek zorundayız. Her yerde Önderimize sahip çıkalım.”

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 25 Haziran 2012’de başlamıştı. Geride kalan 420 haftada ortalama 4-5 kişilik grupların üstlendiği nöbeti, belirli aralıklarla Avrupa’daki Kürt kurumlarının temsilcileri, Avrupalı ve Türkiyeli devrimciler de destekledi. Ayrıca Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi kadınlar da belirli aralıklarla nöbeti üstleniyor.