Özgürlük Nöbeti 400’üncü haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen özgürlük nöbeti, 400’üncü haftasına girdi.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, yeni katılımlarla sürüyor. 400’üncü haftasına giren nöbet eylemini bu hafta Fransa’nın Montpellier şehrinden gelen bir grup üstlendi. Grupta yer alan isimler, şunlar: Cevat Güneş, Azad Şirnak, Hayder Çewlik ve Baki Alça.

Grup adına konuşan Cevat Güneş, Kürt Halk Önderi’ne yönelik uluslararası komplonun Kürtler için kara bir gün olduğuna vurgu yaptı. Dünyanın dört bir yanındaki Kürtlerin Öcalan’ı sahiplenmek için ayakta olduğunu söyleyen Güneş, nöbet eyleminin de bu amaçla önlemli olduğunun altını çizdi.

Kürt halkının 8 yıla yakın bir süredir ‘sabır ve bilinçle’ eylemi sürdürdüğünü vurgulayan Güneş, “Kimse bizlerin Önderliğimizi unutmamızı beklemesin. Önderliğine ölümüne bağlı kalacağız” diye konuştu.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 25 Haziran 2012’de başlamıştı. AK önündeki eylem, aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Parlamentosu’nun (AP) da bulunduğu bir alanda devam ediyor.