Özgürlük Nöbeti 399’uncu haftasında

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde yapılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 399’uncu haftasına girerken, nöbeti bu hafta Fransa’nın Bordeaux şehrinden gelen dört kişi yürütüyor.

Geçtiğimiz hafta Fransa’nın Lyon şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbeti devralan Bordeaux grubunda Sultan Yılmaz, Ayşe Demir, Hasan Kartal ve Şirin Yılmaz bulunuyor.

Aynı zamanda İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binalarının da olduğu alandaki eylemde, Öcalan’ın mücadelesine ilişkin bilgilendirme yapılıyor.

'KÜRTLER İÇİN KARA BİR AYDIR’

Grup adına yapılan açıklamada, şubat ayının Kürtler için ‘kara bir ay’ olduğunun altı çizildi. “Tüm dünya bilmeli ki, Kürtler artık eski Kürtler değildir. Boyun eğmeyeceğiz ve Önderimiz özgürleşene kadar direneceğiz. Biz pratik anlamda özgürleşene kadar buradayız” denilen açıklamada, Kürtlerin ‘bekasının’ Öcalan’ın özgürlüğü olduğu vurgulandı.

15 ŞUBAT’TA STRASBOURG’A AKIN ETME ÇAĞRISI

Öcalan’a özgürlük Nöbeti eylemi tertip komitesinden Zülfü Bingöl tarafından yapılan açıklamada ise, 15 Şubat’a ‘normal yaklaşılmaması’ gerektiğine dikkat çekildi. 15 Şubat’ın ‘Kürdün fermanı’ olduğunu belirten Bingöl, “O günü unutamayız. Herkesi, 15 Şubat’ta Strasbourg’daki büyük protesto eylemine davet ediyoruz” dedi.