Özgürlük Nöbeti 397’nci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 397’nci haftasında Marsilya grubuyla devam ediyor.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük” talebiyle düzenlenen nöbet eylemi AK, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların bulunduğu Orangerie-Robertsau semtlerinin kesişme noktasında düzenleniyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Freiburg şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbeti, bu hafta Fransa’nın Marsilya şehrinden gelen Yunus Yıldız, Vahap Binici, Cihan Akçiçek ve Halil Kaya devraldı.

Eylemciler adına konuşan Vahap Binici, Kürt Halk Önderi’ nin özgürlüğünü esas alan eylemin tarihsel önemde olduğuna vurgu yaptı. Binici, Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırıldığına dikkat çekerek, tecrit ile Kürt halkına karşı yürütülen savaşın da derinleştiğini ifade etti.

Kürt halkının Avrupa’da sürdürdüğü en önemli ve uzun eylemi olan “Özgürlük Nöbeti’nin” sahiplenilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Vahap Binici, Önderlik gerçekliğinin Kürt halkının direniş ve yaşam gerçeği olduğunu, Önderliksiz yaşamın ise anlamsız olduğunu dile getirdi.

Kürt halkına karşı topyekûn bir savaş yürütüldüğünün altını çizen Binici, işgal saldırılarına karşı Önderlik çizgisi ile Demokratik Ulusal Kongre’nin acil olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Eylemi geçtiğimiz hafta ise Freibourg’dan gelen Kürt kadın grubu yürütmüştü.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eyleme her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden gruplar katılırken, ayda en az bir grup Avrupa Kürt Kadın Hareketi üyelerince oluşturuluyor.