Özgürlük Nöbeti 389’uncu haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için AK önünde düzenlenen özgürlük nöbeti eylemi, bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen yeni bir grupla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde aralıksız olarak sürdürülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 389’uncu haftasına girdi. Her hafta başka bir grubun yürüttüğü eylemi, bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen Mehmet Okan, Turan Sönmez, Serhat Cizreli ve Taşdemir Anlı devraldı. Eylemi geçtiğimiz hafta Strasburg ile İsviçre’den gelen Kürdistanlılar yürütmüştü.

Paris grubu adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü ve nöbet eyleminin taviz verilmeden yürütüleceği vurgulandı.

“ÖNDERLİĞİMİZ DÜŞÜNCELERİYLE BURADA”

Öcalan’ın fiziki olarak olmasa da düşünceleriyle her yerde olduğu dile getirilen açıklamada, “Aksi halde kimse haftanın yedi, ayın 30 günü burada beklemezdi. Önderliğe olan bağlılığın simgesi de olan bu eylem tarihsel önemdedir ve tüm dünya Kürtlerin ne kadar sabırla mücadele ettiğini bilmelidir” denildi.

“Önderliğimiz fiziken esir olsa da düşünceleri asla esir alınamaz” denilen açıklamada, Kürt halkının mücadele pratiğiyle tüm dünyaya kararlılığını gösterdiğinin altı çizildi.

Öcalan’a yönelik tecride karşı AK’nin ve AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yapılan açıklamada, “AK ve CPT, her gün bizleri görüyor. Artık Kürt halkının Önderliğine dair taleplerini görmelidirler” denildi.