‘Önderliğin özgürlüğü için Stuttgart’ta bulaşalım’

Jinên Ciwanên Azad ve Ciwanên Azad 2 Aralık’ta Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Ciwanên Azad ve Ciwanên Azad koordinasyonu 2 Aralık’ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kürdistan topraklarında inkarın ardından geliştirilen imha politikalarıyla hegemonik, sömürgeci devletlerin kendi varlığını Kürdün yokluğu üzerinden kurgulandığını belirten Jinên Ciwanên Azad ve Ciwanên Azad Koordinasyonu açıklamasında şunlara yer verdi: “Kürdün yokluğu üzerine geliştirilen yok etme politikaları en çok da Önder Apo şahsında yaratılan tüm değerlere, halka, kadına ve gence yapılıyor. Bunun en somut pratikçisi de faşist Türk devletidir. Yapmasındaki amaç ise sıkışıklığın, alternatif olan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü yaşamın karşısında yenilginin hıncıdır. Çünkü saldırıları başta Önderlik ideoloji olmak üzere, gerilla kazanımları, Kürdistan halkının direnişi karşısında bozguna uğramış, yerine Rojava devrimi ile birlikte demokratik ulus inşası yerini almıştır.

‘KÜRDİSTAN GENÇLİĞİ MÜCADELENİN ÖNCÜ GÜCÜDÜR’

Bu anlamda Kürdistanlı genç ve genç kadın bin yıllardır yürütülen sömürgeci zihniyeti kabullenmemiş şaha kalkmıştır. Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderlik ile beraber yok edilmeye doğru giden kimliğinin yerini alan mücadelenin öncü, dinamik rolünün fakına varmış, bunun için amansız mücadele yürütmektedir. Çünkü Ortadoğu ve dünyada dakikalık gelişen gelişmeler gençliğe, genç kadına bu rolü biçmiştir.

‘APOCU GENÇLİK RUHUYLA 2 ARALIK’TA STUTTGART’TA BULUŞALIM’

Bu temelde Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecridi Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Demokratik ulus önderi olan Önder Apo bizim için yaşam gerekçesidir. Yapılan hiçbir yaklaşım kabul edilemez. Bu yüzden Almanya’da gerçekleştireceğimiz demokratik eylem, biz gençlik için derin bir önem taşımaktadır. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi olan CPT’nin duyarsız davranışlarını kınıyor, bir an önce AKP-MHP faşizmine karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

2 Aralık’ta Almanya’nın Stuttgart kentinde ‘Dün erken, yarın geç, bugün faşizme karşı başkaldırmanın tam zamanı’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz yürüyüşe başta Kürt gençleri, genç kadınları olmak üzere tüm halkımızı faşizme karşı ‘başkaldırmaya’ çağırıyoruz.

Son olarak da ‘Serî Hilde’ hamlesini selamlıyor, ‘Azad ‘Bike kampanyamızda da belirtiğimiz gibi bizler Kürt gençleri olarak ‘Serokatî azad bike, xwe azad bike’, ‘Önder Apo’nun özgürlüğü kararlılıktır, kararlılıkta kendin olmaktır’, ‘Bê Serok jiyan nabe’ ruhuyla ‘SERÎ HILDE’ diyoruz.”