Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gençlerden Basel'de eylem: Öcalan’sız yaşamı herkese dar ederiz

İsviçre’de Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen yüzlerce Kürdistanlı, “Barış’ında savaşında gerekçesi Öcalan’dır. Herkes iyi bilsin ki Öcalan’sız bir yaşamı herkese dar ederiz” dedi.

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad İsviçre öncülüğünde Basel’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve onların dostları, düzenledikleri yürüyüş ve mitingle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto ederek, Öcalan’a özgürlük istedi.

Basel Dreirosenbrükc’de bir araya gelen yüzlerce kişi buradan “Öcalan’a özgürlük” pankartı arkasında Caserne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Öcalan’ın posterleri yanı sıra PKK, KCK, YPG, YPG bayrakları taşıyan kitle sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “ Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan” sloganları attı.

Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride yönelik büyük öfkenin olduğu yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için herkesin alanlara çıkması gerektiği çağrısı yapıldı.

‘ÖCALANSIZ YAŞAMI HERKESE DAR EDERİZ’

Yapılan yürüyüşün ardından Caserne’de düzenlenen mitingde ilk olarak Ciwanên Azad İsviçre adına yapılan konuşmada, Kürt gençliğinin her şart altında Öcalan’ın özgürlüğünü için mücadele etmekten geri durmayacağı vurgulandı. Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin bir anlamda Kürt halkına karşı uygulanan bir tecrit anlamına geldiğinin ifade edildiği konuşmada, “Kürt gençleri olarak buradan herkesi uyarıyoruz; Öcalan’sız bir yaşamı herkese dar ederiz” denildi.

‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN ÖZGÜRLÜK DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Ciwanê​​n Azad İsviçre’nin ardından İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri adına Fuat Kömür söz aldı. Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı soykırım politikalarına değinen Kömür, Öcalan’ın özgürlüğünü savunmanın bütün Ortadoğu halklarının özgürlüğünü savunmak anlamına geldiğini vurguladı. 15 Ağustos atılımında bugüne Kürt özgürlük mücadelesinin her gün biraz daha büyüyerek dünya siyasetinde söz alacak düzeye geldiğini ifade eden Kömür, “Herkes iyi biliyor ki bugün Ortadoğu başkan Öcalan’ın fikirleri ile şekilleniyor. Öcalan’ın fikirleri Ortadoğu can buldukça Türk devleti Öcalan’a bir o kadar tecrit uyguluyor. Ama herkes iyi bilsin ki; Kürt halkı bedeli ne olursa olsun önderliğinin özgürlüğünü istemekten geri durmayacak” dedi.

Miting yapılan konuşmaların ardından hep bir ağızdan atılan “Öcalan’a özgürlük” sloganı ile son buldu.