Öcalan Kütüphanesi Avrupa turunu Strasbourg’da bitirdi

Strasbourg’dan 9 Ekim’de yola çıkan Öcalan Kütüphanesi, Avrupa turunu Strasbourg’daki mitingle tamamladı.

Son durağı Frankfurt’tan konvoyla sabah erken Strasbourg’a uğurlanan Öcalan Otobüsü, öğlen saatlerinde ulaştığı Kehl kentinde Almanya, İsviçre ve Fransa’dan gelen onlarca araçlık konvoyla karşılandı. Yoğun yağışa rağmen güzergah boyunca Öcalan posterleri ve PKK bayrakları pencerelerden dalgalandırıldı, sloganlar atıldı.

Üzerinde Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı otobüs AK önündeki eylem alanında "Biji Serok Apo", "Öcalan’a özgürlük", "CPT İmralı’ya" sloganlarıyla miting sloganlarıyla karşılandı.

Oturma eyleminin Tertip Komitesi’nden Medya Botan’ın selamlama konuşması ardından sözü alan KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur "Birçok yerde provakasyon girişimi oldu ancak dirine direne buraya ulaştık" dedi. "Almanya, İtalyan, Fransa ve Uruguay’dan bizlere katılan dostlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz" diyen Göksungur, konuşmasını "Biji Serok Apo" sloganıyla bitirdi.

HDP’li vekil Tuğba Hezer ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Tüm baskı ve faşizan uygulamalarına rağmen özgür iradesini koruyan ve savunan halkımıza selam olsun. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit hepimize uygulanıyor. Özgürlük, eşitlik ve adalet için İmralı tecridi ortadan kalkmalı. Biz kadınlar ve Kürtler, faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz."

Miting "Biji Serok Apo" sloganıyla sona erdi.