Öcalan’a özgürlük nöbeti 9’uncu yılına giriyor: KCDK-E devralacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Strasbourg’daki Avrupa kurumları önünde yürütülen nöbet eylemi 25 Haziran’da bir yılını daha dolduruyor. Dokuzuncu yılın ilk nöbetini KCDK-E devralacak.

Öcalan’a özgürlük nöbeti 25 Haziran 2012’de Avrupa Konseyi (AK), Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde başladı. Bu eylem, Kürtlerin kesintisiz en uzun soluklu eylemi olarak kayıtlara geçti.

Nöbet eylemi 25 Haziran’da sekiz yılını dolduracak ve dokuzuncu yılına girecek.

Bu vesileyle bir açıklama yapan KCDK-E Eş başkanlık Divanı, 21-28 Haziran tarihleri arasında nöbeti devralacaklarını belirtti.

Açıklamada “Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) eş başkanları, bünyesindeki tüm ülke, federasyon, inanç, Rojava, Rojhilat, Başur temsilcileri ile kadın, gençlik temsilcileri bir açıklama ile 8’inci yılını dolduran nöbet eylemini devralacaktır” denildi.

KCDK-E, 21 Haziran’da saat 12’de nöbeti devralacak ve 25 Haziran’da aydın, sanatçı ve farklı kurum temsilcilerin katılımı ile nöbet yerinde saat 11.00’de basın açıklaması düzenleyecek.

KCDK-E, “Önderliğimiz özgürleşinceye kadar sürdürmekte kararlı olduğumuz bu eylem, aynı zamanda sömürgeciliğe ve faşizme karşı verdiğimiz ortak mücadele içinde büyük alam teşkil etmektedir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kürt halk önderinin özgürlüğü, bölge halklarının özgürlüğü, demokrasinin ve özgür eşit yaşamın gelişmesidir. Kürt halk önderi üzerindeki tecritti kırmak, özgürlüğü, savaşın bitmesi, özgür ve halkların ortak-eşit yaşamının gelişmesi demektir.

25 Haziran saat 11.00’de basın toplantısı yapılacak. KCDK-E olarak kurum temsilcileri aydın, akademisyen, siyasetçi, sanatçıların 25 Haziran’da gerçekleştirilecek basın toplantısına katılarak ortaklaşmaya davet ediyoruz.”