Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Kiel grubu sürdürüyor

7’nci yılına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Almanya’nın Kiel şehrinden gelen 4 Kürt yurtseveri sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 315’inci haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Pazar günü Almanya’nın Kiel kentinden gelen Yücel Akçiçek, Mahmut Haç, Sexmus Mustefa ve Egit Şahin Afrin devraldılar.

800 kilometreyi aşkın bir mesafe kat ederek Strasbourg’a gelen grup adına yapılan açıklamada, 7’inci yılına giren eylemin önemine vurgu yapıldı. Öcalan’a sahip çıkmanın ‘Kürdistan’a sahip çıkmak’ olduğuna dikkat çekilen açıklamada, böylesi uzun yıllar süren bir eylemin ‘tarihi’ olduğunun altı çizildi.

Kürt halkının Öcalan’ın özgürlüğünü istediği belirtilen grup açıklamasında, eylemin amacına ulaşana kadar süreceği ifade edildi. Açıklamada, Öcalan’la acilen görüşülerek hayatına ilişkin kaygıların giderilmesi istenirken, temel hedefin Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü olduğuna işaret edildi.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, geçtiğimiz hafta 6’ıncı yılını geride bırakmıştı. Eylemin yıldönümü vesilesiyle Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bünyesindeki kurumların eşbaşkanları 5 gün boyunca nöbette yerlerini almıştı. Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın da katıldığı eyleme Türk ve Süryani halklarından kurum ve parti temsilcileri ve 26’ıncı dönem HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Güney Kürdistan Parlamentosu milletvekillerinden Goran üyesi Şerko Hemo Emin ve YNK üyesi Salar Mohammed de eyleme destek vermişlerdi.

KCDK-E bileşenlerinin eşbaşkanlarına ek olarak geçtiğimiz hafta boyunca PYD üyeleri nöbette idi.