Öcalan’a Özgürlük Nöbeti kurum temsilcilerinde

Bu hafta 8’inci yılını geride bırakacak olan Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, Avrupa’daki Kürt kurum temsilcilerinin katılımıyla sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki nöbet eylemi, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. O tarihten bugüne kadar 416 hafta boyunca sürdürülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bu hafta Avrupa’daki Kürt kurumlarının temsilcilerince yürütülüyor.

Bugün nöbeti devralan grupta Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, PYD üyesi Ahmed Abdolah, Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) adına Ömer Koyuncuel, Civaka İslamiya Kurdistan (CİK) adına Necmettin Erkendi, TEV-ÇAND üyesi Ozan Berbang, NAV-BEL adına Tori Rojer katılıyor.

Grupta ayrıca Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yöneticilerinden Kemal Samer, KCDK-E Divan üyesi Demir Çelik, eski Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile Almanya ve İsviçre’den kurum temsilcileri eylemde yer alıyor.

Eylemin 9’uncu yılına girecek olması nedeniyle 25 Haziran’da bir basın açıklaması da yapılacak. Açıklamaya kitlesel katılım da bekleniyor.