Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Duisburg grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrinde sürdürülen Özgürlük Nöbeti, 343’üncü haftasında Duisburg’dan gelen bir grupla devam ediyor.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bir grubun katılımıyla sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Münih şehri ile Bodensee bölgesinden Kürtlerin dönüşümlü olarak yürüttükleri nöbeti bu hafta Duisburg şehrinden gelen 4 kişilik bir grup üstlendi.

343’üncü haftasındaki nöbeti Pazar gününden bu yana Duisburg Halk Meclisi adına gelen Berivan Talay, Kahraman Çelikçel, Mustafa Tuzak ve Oktay Akaslan adlı Kürdistanlılar yürütüyor.

‘İNSAN HAKLARININ MERKEZİ’ İDDİASINDALAR AMA...

Grup adına konuşan ve aynı zamanda Duisburg Kadın Meclisi üyesi olan Berivan Talay, 20 yıldır tecrit koşullarında esir tutulan Kürt Halk Önderi’nin özellikle son 3 yılda ağırlaştırılmış tecride maruz bırakıldığını hatırlattı. Buna karşı ‘insan haklarının merkezi’ iddiasındaki Avrupa ve kurumlarının sessizliğine dikkat çeken Talay, özellikle İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sorumluluklarını yerine getirmediğinin altını çizdi.

‘DÜNYA ÜLKELERİNİN TAVRI SINAV NİTELİĞİNDE  OLACAK’

Türk devletinin işgal ve katliam saldırıları nedeniyle Kürtlerin oldukça zorlu bir süreçten geçtikleri hatırlatılan grubun ortak açıklamasında ise, Öcalan’a yönelik tecride karşı cezaevlerinde, Hewlêr, Galler ve nöbetin düzenlendiği Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin önemine işaret edildi. “Kürt halkı elindeki tüm imkanları ve onurunu ortaya koyarak, direniyor” denilen açıklamada, tecride karşı dünya ülkelerinin tavrının da bir ‘sınav’ niteliğinde olduğu vurgulandı.

‘KARŞIMIZDAKİLER İNSANLIKTAN ANLAMADIĞI İÇİN BU EYLEME BAŞVURULDU’

Kürt halkının evlatlarının Öcalan’a yönelik tecride karşı bedenlerini açlığa yatırdığı ve kendilerini feda etmeye hazır oldukları dile getirilen açıklamada, “Önderliğimiz hep barış ve huzur istiyordu. Ancak karşımızdakiler barış ve insanlıktan anlamadıkları için bu eyleme başvurulmuştur. Biz nöbetçiler de Önderlik için üzerimize düşeni yapacağız” denildi.

Eylemciler, bugün Strasbourg’da yapılacak tecride karşı büyük mitinge katılım çağrısı da yaptılar.

EYLEMCİLERDEN BİRİ DESTEK AMACIYLA AÇLIK GREVİNDE

Öte yandan eylemcilerden Mustafa Tuzak, Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevini desteklemek için Pazar gününden bu yana açlık grevinde.