Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 281’inci haftasında

Kürt Halk Önderi’nin sağlık durumuna ilişkin CPT önündeki oturma eylemi devam ederken, Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 281’inci haftasında Almanya’nın Essen kentinden gelen yeni bir grup üstlendi.

25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bugüne kadar kesintisiz olarak sürdürülen en uzun Kürt eylemi olma özelliğine sahip.

Avrupa Konseyi (AK) binasının karşısında bulunan alanda sürdürülen nöbet eylemi, son üç haftadır İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’ı ziyaret etmesi talebiyle düzenlenen oturma eylemiyle yanyana yapılıyor.

281’inci haftasındaki eylemi Almanya’nın Essen şehrinden gelen Ramazan Satılmış, Ramazan Akay, Fettah Cirit, Seyran Yıldırım ve Menderes Sever adlı Essen Meclisi üyeleri sürdürüyor.

‘TECRİDİ VE İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARI KABUL ETMİYORUZ’

Dün nöbeti devralan grup üyeleri adına konuşan Menderes Sever, gün boyunca çevreden geçenlere yönelik bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Bir hafta boyunca kalacakları nöbet eyleminin önemine vurgu yapan Sever, şöyle dedi: “Uluslararası komplo 19’uncu yılına giriyor. Bu 19 yıl içerisinde Önderliğimiz her türlü insanlık dışı koşullarda yaşamaktadır. Biz Kürtler olarak ne bu tecridi ne de insanlık dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da bu nöbet ve diğer eylemlerimiz devam edecektir.”

Türk devletinin ateşle oynadığını söyleyen Sever, Türkiye’nin politikalarına göz yuman Avrupa devletleri ile CPT gibi kurumların da suçlara ortak olduğunun altını çizdi. Sever, CPT’nin bir an önce Kürt halkının taleplerine kulak vermesini de istedi.