İtalyanlardan 'Rojava' etkinliği: Direnişi sahiplenelim

Başkent Roma'da İtalyanlar tarafından Rojava ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

İtalya'nın başkenti Roma'da, İtalyanlar tarafından Macchia Rossa Magliana Kültür Evi'nde Rojava ile dayanışma etkinliği düzenlendi.
Ülkede, Türk devletinin işgalci saldırılarının ardından İtalyalı Kürt dostları tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Heyva Sor a Kurdistanê'ye destek için 'Una züppa per Rojava' (Rojava için bir çorba) adlı etkinlik de ülkenin her yerine yayıldı.
İtalyanlar, başkentte düzenledikleri yemekli konferansın gelirini de Heyva Sor'a aktardı.

'KÜRTLERE BORÇLUYUZ'

Macchia Rossa Magliana Kültür Evi yöneticileri, ülkelerinin Uluslararası Komplo'da yer almasından ötürü utanç duyduklarını belirterek, "Kürtlere borçluyuz" dedi. Yöneticiler, "Kürtlerin onurlu direnişine İtalyan toplumu da sahip çıkmalı. Erdoğan ile gerçekleştirilen ticari, askeri tüm ilişkiler bir an önce durdurulmalı" dedi.

AYDEMİR: ETNİK TEMİZLİK SAVAŞI

Konferansa Kürt Komitesi adına katılan Erol Aydemir ise Türk devletinin etnik temizliği hedeflediğine dikkat çekerek, "Binlerce yıldır kapitalist modernitenin başaramadığını bugün Erdoğan yapmak istiyor. Bu savaş, tarihin eski toplumları olan  Asuri, Süryani, Keldani, Kürt, Türkmen, Arap ve daha nice topluma karşı açılan etnik savaştır" dedi.