İtalya'da Rojava ile dayanışma etkinliği

İtalya'da Heyva Sor öncülüğünde Rojava ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Türk devletinin Rojava'daki katliamlarına dikkat çekildi. 

Rojava ile dayanışma amacıyla Heyva Sor a Kürdistan-İtalya ve ARCI isimli kurum, Floransa şehrinde bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan ARCI sendikası yetkilisi Manfreddi Sauro, Rojava'ya yönelik saldırılara dikkat çekti. Rojava'da kurulan demokratik sistemin Avrupa toplumu için tek kurtuluş olduğunu vurgulayan Sauro, "Bu sistemi diktatör Erdoğan ve cihadist çetelerin insiyatifine bırakmamalıyız. İtalya hükümeti Türk devleti ile yaptığı tüm askeri anlaşmalara biran önce son vermelidir" diye konuştu. 

Rojava'da hayatını kaybeden enternasyonalist savaşçı Lorenzo Orsetti'nin (Tekoşer Pling) babası Alessandro Orsetti, oğlunun Kürt halkı için büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "2019 yılında şehit düştü. Oğlumun inandığı bu büyük mücadele çizgisinde elimden ne gelirse yapmaya hazırım. Herkesin de bu mücadeleye destek vermesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rojava'da sivil yerleşim alanlarını bombaladığını söyleyen Heyva Sor a Kurdistan Eşbaşkanı Alican Yıldız ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Rojava halkı DAİŞ'e karşı savaş verdiğinde tüm Avrupa halklarından destek gördü. Fakat Avrupa devletleri Erdoğan'ın Rojava'daki insanlık suçlarına sessiz kaldı. Vicdan sahibi herkes Rojava halkı ile dayanışma içinde olmalıdır. " 

Etkinlikte Enrico Delgamba'nın Rojava'da çekmiş olduğu film gösterilirken, gecede Heyva Sor kurumu aracılığıyla maddi destekte bulunuldu.