İtalya’da Risep4Rojava’dan Türkiye’yi boykot çağrısı

İtalya’nın Floransa kentinde Türkiye’deki savaş ekonomisini boykot amacıyla bir Floransa’da ‘Riseup4 Rojava’ bir kampanya başlattı.

Floransa’da “Riseup4Rojava”, Türkiye’ye yönelik boykot kampanyası başlattı.

Floransa’nın işlek caddelerine asılan afişler ve dağıtılan bildirilerle İtalya’da Türkiye ile ticari anlaşmaları olan UniCredit bankası, Leonardo adlı silah şirketi ve ünlü çikolata şirketi Ferrero’nun boykot edilmesi çağrısı yer aldı.

Kentin işlek caddelerinde yer alan köprülerden birine “Savaşa yapılan yatırımlara hayır, bu Noel’de Ferrero’yu boykot et” yazılı pankart asıldı.

UniCreditBanca, Ferrero ve Türkiye’ye uzun menzilli silahlar satan silah şirketi Leonardo’nun boykot edilmesi çağrısı yapıldı. Boykot çağrısının yer aldığı bildirilerde Ferrero’nun üretiminde yer alan fındığın yüzde 70’inin Türkiye’den ithal edildiği ifade edildi. Bu şirketin kendini finanse etmesinde Karadeniz’de mevsimlik işçi olarak çalışan Kürtler ve Arapların ucuz işgücünün büyük rolü olduğu ifade edildi.

Afişlerde Nutella, Ferrero, Unicredit Bank ve Leonardo şirketlerinin savaş için yaptığı reklamlara da dikkat çekildi. Nutella’yı boykot çağrısının yer aldığı afişte “Tercih ettiğin şirket bir jenosidi finanse ediyor” yazıldı.

Unicredit Bank’ın “aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz” şiarıyla yaptığı reklam ise “UniCredit’in tercih edersen Türkiye’de DAİŞ ile işbirliği halinde olan savaş ekonomisine destek verirsin. Paranın ne için yatırıldığından emin misin?” yazılı ifadeyle birlikte yorumlandı. Afişte noel süsleri yerine Erdoğan’ın Rojava’ya yağdırdığı bombalar yer alıyor.