İsviçre ve Essen’de 14 Temmuz direnişçileri anıldı

İsviçre'nin Bern, Zürih, Biel, Fribourg ile Solothurn ve Almanya’nın Essen kentlerinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentindeki anma CDK lokalinde düzenlendi.

Ölüm orucu direnişi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada KCDK-E temsilcisi bir konuşma yaptı.

Konuşmada “Bundan 38 yıl önce Diyarbakır zindanında gerçekleştirdikleri direnişle Mazlum Doğan'lar Kemal Pir'ler Kürt halkı olmak üzere halkların direnişinin öncüleri olmuşlardır. Dün Kobanê'de Şengal'de DAİŞ’e karşı en önde direnenler ve Kürdistan'ın her karış toprağında halkı için şehit düşenler bugün bizlere Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin direniş bayrağını teslim etmişlerdir. Bizlere düşen onların direniş bayrağını sahiplenerek mücadeleyi zafere taşımak olmalıdır. Bu bizim şehitlerimize sözümüzdür" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 14 Temmuz direnişine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma "Şehid Namırın" sloganlarıyla sonlandırıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de CDK’de düzenlenen anmada kültür komisyonu tarafından Tuncay Akbaba, Nurettin Anyık, Miro Alan'ın da aralarında bulunduğu sanatçıların resim ve taş boyama sanatı eserleriyle devrim ve özgürlük mücadelesinin yansıtıldığı karma serginin açılışı yapılırken 14 Temmuz direnişi şehitleri anıldı.

CDK Bern Eşbaşkanı, kültür komisyonu adına yapılan konuşmalardan sonra serginin açılışı yapıldı.

14 Temmuz direnişini birebir yaşayan dönemin tanıklarının da birer konuşma yaptığı etkinlikte serginin açılışı yapıldı.

Resim ve taş boyama sanatı sergisi Fischermattelistr. 6 Bern adresinde ziyaretçiler için Pazar gününe kadar gün boyu açık olacak.

BIEL

İsviçre’nin Biel kentinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri ve Şehit Ali Temel anıldı.

Anmaya Ali Temel’in yakınları ve dönemin tanıklarından İrfan Babağolu da katıldı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anmada, dönemin tanıklarından İrfan Babaoğlu o günleri anlattı.

İsveçre’nin Solothurn, Biel ve Fribourg kentlerinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin yıl dönümü vesilesiyle anma düzenlendi.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada KOMAW adına Ape Cemil, “12 Eylül 1982 faşist darbesi Kürtlere yönelik her türlü vahşeti uygulandı.

Türk devletinin Kürtlere uyguladığı vahşet ile katliam halen de devam ediyor” dedi.

Konuşmalarla devam eden anma sloganlarla sona erdi.