İsviçre kentleri Öcalan için eylem alanına döndü

Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğine ilişkin haber almak talebiyle İsviçre kentlerini eylem alanına çeviren Kürdistanlılar, “Öcalan savaş ve barış gerekçemizdir” dedi. Öte yandan yarın amaçla Zürih’te merkezi bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği ilişkin haber almak amacıyla TJK-E ve KCDK-E yaptığı çağrı doğrultusunda yüzlerce Kürdistanlı İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıktı. Merkez tren istasyonları, parlamento önleri, hava alanlarını eylem alanına çeviren yüzlerce insan, Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemde olacaklarının mesajını verdi.

LUZERN

Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezinin çağrısıyla kentte yaşayan Kürdistanlılar Luzern Kanton Parlamentosu önünde bir araya geldi. Öcalan posterleri saatlerce parlamento önünde oturma eylemi yapan yüze yakın Kürdistanlı, sık sık “Terörist Türkiye”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.  Eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan’ın Kürt halkının varlık yokluk gerekçesi olduğu ifade edilerek, Öcalan’dan haber alıncaya kadar Kürtlerin eylemde olması gerektiği çağrısı yapıldı.

BERN

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar ise aynı amaçla Bern Merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi. Öcalan posterleri taşıyan kitle sık sık “Biji serok Apo” sloganları atarken, yapılan konuşmalarda eylemlerin devam ettirileceğine vurgu yapıldı.

SLOTHURN

Slothurn’da yaşayan Kürdistanlılar ise acil eylem çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi. AKP-MHP faşist rejimi aleyhine uzun süre sloganlar atan kitle, Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemde olacaklarını dile getirdiler.

CENEVRE

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlılarda aynı amaçla Cenevre merkez tren garı istasyonunda bir araya geldi.  Merkez tren istasyonunda uzun süre oturma eylemi yapan onlarca Kürdistanlı, sık sık Öcalan lehine sloganlar attı. Eylem yapılan konuşmaların ardından alkışlarla sonlandırıldı.

ZÜRİH

Acil eylem çağrısı ile Zürih’te yaşayan Kürdistanlılar ise Öcalan posterleri ilk olarak merkez tren garında işgal eylemi gerçekleştirdi. Uzun süre burada bir oturma eylemi gerçekleştiren Kürdistanlılar ardından burada Zürih hava alanına geçti. Zürih hava alanında da bir süre oturma eylemi düzenleyen yüzlerce Kürdistanlı sık sık attıkları sloganlarla Türk devletinin faşizan uygulamalarını protesto ederek, Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.

Buralarda yapılan konuşmalarda, Öcalan’ın Kürt halkının savaş ve barış gerekçesi olduğuna vurgu yapılarak, Kürtlerin Öcalan’dan haber alıncaya kadar Avrupa’da eylemde olması gerektiği ifade edildi.

 Bu kentlerin yanı sıra Basel, St. Gallen, ve çok sayıda kentte alanlara çıkan Kürdistanlılar, yaptıkları eylemlerle Öcalan’dan haber almayı talep ettiler.

YARIN TÜRK KONSOLOSLUĞUNA YÜRÜNECEK

Öte yandan NCDK-İsviçre ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi yaptığı bir açıklama ile yarın Zürih’te merkezi bir yürüyüşle Türkiye konsolosluğuna yürüneceğini duyurdu. Yapılan açıklama ile İsviçre’de yaşayan herkes yürüyüşe davet edilirken şunlar ifade edildi: “Biz Kürtler Önderliğimizden haber alıncaya kadar artık her yeri eylem alanı yapacağız. Bu amaçla yarın Zürih’te yapacağımız merkezi yürüyüşe herkes işini gücünü bırakarak katılmalıdır”

Yarın Zürih’te düzenlenecek merkezi yürüyüşün başlama yeri ve saati şu şekilde:

Rathausbrücke, saat: 14.00