İsviçre’deki seçmelere çağrı: Barış ve umut için sandığa gidin

İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Cem Bitnel ve Sosyalist Parti Milletvekili Mustafa Atıcı, İsviçre’de yaşayan seçmenlere sandık başına giderek oy kullanma çağrısı yaptı.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekillileri seçimleri için İsviçre’de yaşayan Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı seçmenler dün itibariyle sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. YSK’nın verilerine göre İsviçre’de kayıtlı bulunan 94 bin 032 seçmen, 19 Haziran saat 21.00 kadar, İsviçre’nin Cenevre, Zürih ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarına giderek oylarını kullanabilecek.

Seçimin ilk gününde sandık başına giderek oylarını kullanan Sosyalist Parti (SP) Basel Kanton Milletvekili Mustafa Atıcı ve İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu (İABF) Başkanı Cem Bitnel, seçmenlere sandık başına giderek barıştan ve demokrasiden yana oy kullanma çağrısı yaptı.

ALEVİLER: GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN OYLAR DEMİRTAŞ VE HDP’YE

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye halklarının geleceği acısından tarihi öneme sahip olduğunu söyleyen İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu (İABF) Başkanı Cem Bitnel, Avrupa ve İsviçre’de yaşayan bütün seçmelerin her şart altında sandık başına gitmesi gerektiğini ifade etti.

"Bugüne kadar 24 Haziran seçimlerinin önemini ve neden HDP ve Demirtaş’a oy verilmesi gerektiğini çok defa anlattık” diyen Bitnel, İsviçre’deki seçmenlere şu çağrıyı yaptı: “Buradan bir kez yine İsviçre’de yaşayan halklarımıza, bütün canlara, insan haklarından yana olan bütün kesimlere sesleniyoruz. Herkes her şart altında sandık başına giderek oylarını kullanmalı. Unutmayalım ki bu süreçte kullanılacak her oy tarihi öneme sahiptir. Son olarak hep söylediğimiz gibi; unutmayalım bir oy HDP’, bir oy Demirtaş’a veriyoruz ve Türkiye’yi daha barışçıl ve daha sevgi dolu bir ülke haline hep birlikte getiriyoruz.”

SP’Lİ VEKİL ATICI: UMUT VE BARIŞ İÇİN SANDIĞA GİDİN

Oyunu kullandıktan sonra kameralarımıza konuşan Sosyalist Parti (SP) Basel Kanton Milletvekili Mustafa Atıcı ise İsviçre’deki oy kullanma işlemlerinin ilk gününde ilginin yoğun olduğunu söyledi.

“Türkiye’deki demokrasinin geleceği ve ülkemizde daha güzel günlerin yaşanması için bende ailemle birlikte gelip oyumu kullandım” diyen Atıcı, İsviçre’deki seçmelerin sandık başına giderek oylarını kullanması gerektiğini söyledi. Diğer dönemlere oranla bu dönemki seçimlerde oy kullanma işlemlerinin kısıtlı olduğunu hatırlatan Atıcı, “Lütfen herkes duyarlı olarak ülkemizin demokratik geleceği için sandık başına gidip oyunu kullansın. Oy kullanma işlemlerini son güne bırakmamak gerekir. Unutmayalım, kullanacağımız her bir oy, seçimin sonucunu değiştirebilir. Gelecek güzel günler için, umut ve barış demek için herkesi sandığa gitmeye davet ediyorum” dedi.