İsviçre’deki oy kullanma işlemi devam ediyor, son gün!

İsviçre’de yaşayan seçmenler oy kullanma işlemlerinin son gününde sandık başına giderek oylarını kullanmaya devam ediyor. HDP’li yetkililer, sandık başına giden seçmenlerin büyük bir oranın HDP’den yana oy kullandığını ifade etti.

İsviçre’de yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı seçmenler, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği için oy kullanma işlemlerinin son gününde sandık başına giderek oylarını kullanmaya devam ediyor.

 

4 GÜNDE 43 BİN 656 OY KULLANILDI

Zürih, Bern ve Cenevre kentleri olmak üzere 3 merkezde kurulan sandık başlarına giden seçmenlerin genellikle tercihleri HDP ve HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan yana oluyor. YSK kayıtlarına göre 94 bin 32 seçmenin kayıtlı olduğu İsviçre’de 15 Haziran’dan itibaren başlayan oy kullanma işlemleri kapsamında 4 gün içerisinde İsviçre dışından gelen seçmenlerde dahil olmak üzere 3 merkezde toplam 43 bin 656 seçmen oy kullandı.

BUGÜN 21.00 OYUNUZU KULLANABİLİRSİNİZ

Oy kullanma işlemlerinin son gününde sandığa yönelik ilginin az olduğu gözlenirken, yetkililer oyunu kullanmayan seçmenlerin akşam 21.00 kadar oylarını kullanabileceklerini hatırlatarak, herkesi sandık başına gitmeye devam etti.

‘HDP BÜYÜK FARKLA SANDIKTAN BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAK’

Sandık başlarında görev yapan HDP’li yetkililer bugüne kadar sandık başına giden seçmenlerin büyük bir oranının HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan yana oy kullandığını dile getirerek, İsviçre’deki sanıklardan bir kez yine HDP’nin büyük farkla birinci parti çıkacağını ifade ettiler.