İsviçre’de binler tek ses oldu: PKK

PKK’nin 40’cı kuruluş yıl dönümü İsviçre’de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Binlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte gün boyunca tek yürek olan Kürdistanlılar, “PKK ile başladık, PKK ile kazanacağız” mesajı verirken, yapılan konuşmalarda ise “Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi daha çok büyütmeliyiz” denildi.

PKK’nin 40’cı yılı, İsviçre’nin Luzern kentinde bulunan Messe Center’de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK’nin kurucu kadroları, devrim mücadelesinde şehit düşen gerillaların posterleri ile donatılan salonda, İsviçre’nin bütün kentlerinden bir araya gelen binlerce Kürdistanlı, gün boyunca sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji PKK”, “PKK Halktır halk burada”, “Biji berxwedena Rojava” sloganları attı. Birçok siyasetçinin konuşma yaptığı etkinlikte, Ozan Emekçi, Seyitxan, Kêwe, Çetin Oraner ve MED Kültür Merkezi müzik grupları sahne aldı.

Her yaştan insanın katıldığı etkinlikte gün boyunca özellikle hep bir ağızdan Öcalan lehine atılan sloganlarla, Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilirken, AKP-MHP faşizmine karşı her alanda direnişi yükseltme çağrısı yapıldı.

MİNTAŞ: 40 YILLIK DENEYİMLE ZAFERE YÜRÜYORUZ

Etkinlikte ilk olarak söz alan İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Topluluğu (NCDK) Eşbaşkanı Metin Mintaş, PKK’nin 40 yıllık mücadele tarihinin önemine vurgu yaptı. PKK ve Kürt halkının hiçbir güç tarafından göz ardı edilmeyecek kadar büyüdüğünü ifade eden Mintaş, 40 yılına büyük bir tarih sığdıran PKK’nin artık adım adım 4 parçada zafere yürüdüğünü söyledi. Mintaş, “40 yıllık deneyimle artık zafere yürüyoruz” dedi.

TAK: BAŞKAN APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DAHA ÇOK SAVAŞMALIYIZ

Mintaş’ın ardından Kürt siyasetçi Cuma Tak söz aldı. PKK’nin ilk örgütlenme süresini anlatarak konuşmasına başlayan Tak, Kürt halkı PKK öncülüğünde savaşarak bugüne geldiğini söyledi. Kürt halkının bugün bütün insanlığı özgürleştirme noktasına geldiğini ifade ettiğini söyleyen Tak, “Önder Apo öncülüğünde savaşan Kürt halkı bugün Ortadoğu devriminin öncü gücü haline geldi. Bu güç artık kimse tarafından göz ardı edilemeyecek noktaya ulaştı” dedi.

Öcalan üzerinde tecride dikkat çeken Tak, “Başkan Apo özgür olmadıkça Kürt halkı kendisini asla özgür saymayacak. Artık gelinen aşamada herkes Başkan Apo için savaşmalı ve Başkan Apo’yu özgürleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

GENÇLİK: ÖZGÜRLÜK İÇİN DİRENİŞ BÜYÜTÜLMELİ

Kürt siyasetçi Tak’ın ardından sahneye çıkan Ciwanen Azad ise okudukları mesajla PKK’nin 40’cı kuruluş yıl dönümünü kutlarken, Öcalan ve Kürdistan’ın özgürlüğü için her alanda gençlik öncülüğünde direnişin daha çok büyütülmesi gerektiği çağrısı yapıldı. İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına okunan mesajda ise PKK’nin 40’cı yılı kutlandı.

Yapılan konuşmaların ardından KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın PKK’nin 40. yıl dönümüne ilişkin görüntülü mesajı sinevizyonla gösterildi.

Yapılan konuşmaların ardından, Ozan Emekçi, Seyitxan, Kêwe, Çetin Oraner ve MED Kültür Merkezi müzik gruplarının sahne aldığı etkinlik, söylenen ezgiler eşliğinde geç saatlere kadar çekilen halaylarla devam etti.