İsviçre’de ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesi sürüyor

10 Ekim 2023’te global çapta Kürt dostlarının startını verdiği ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesi İsviçre’nin Bellinzona, Zug ile Lozan kentlerinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle sahiplenildi.

İşgalci Türk devletinin soykırım temelinde Kuzey Doğu Suriye’de sivil altyapıyı ve sosyal yaşam alanlarını hedef alan saldırılarına karşı İsviçre’nin Bellinzona kentinde bir eylem düzenlendi.
Bellizona merkez postanesi önünde bir araya gelen kitle adına Bellinzona Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Recep Akkamış bir konuşma yaptı.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecrit işkencesine dikkat çeken Akkamış "Kürt Halk Önderi üzerinde tecrit uygulayan Türk devleti diğer yandan ise Rojava ve Güney Kurdistan’a yönelik yoğun ağır bombardıman yaparak Kürt halkının elde ettiği kazanımları tasfiye etmek istiyor" diye konuştu.

Akkamış konuşmasında tecrit ve işgal saldırılarına karşı başta Kürt Özgürlük gerillası ve Kuzey Doğu Suriye halkının faşist sömürgeci Türk devletinin bu soykırım uygulamalarına karşı tarihte eşine ender rastlanır bir direnişi ortaya  koyduğuna dikkat çekti.

Akkamış’ın konuşması sonrası İsviçre  "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamle komitesi adına Ahmet Yaman tarafından İtalyanca basın metni okundu.

Eylem  İmralı Cezaevinde tutsak edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere başlatılan "100 Bin Kart" kampanyasına katılan Kurdistanlılar ve dostları hazırlanan kartları imzalayarak gönderilmesiyle sonlandırıldı.
ZUG

Zug kentinde yaşayan Kürdistanlılarda 100 Bin Kart kampanyasına katılarak Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere imzalanan onlarca kartı gönderdi.

LOZAN

Lozan kentinde de "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesinin başladığı günden bu yana hamleyi sahiplenen Kurdistanlıların stand eylemine bu hafta da devam etti.

CDK-Lozan ve Lajîn Kadın Meclisi tarafından her hafta açılan standta aktivistler tarafından bildiri dağıtımı yapılırken Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin boyutlarına yönelik kamuoyuna bilgilendirme yapılıyor.