GÖRÜNTÜLÜ

İsviçre’de 4 Nisan kutlamaları: Yolunda yürümenin gururunu yaşıyoruz

Solothurn’daki etkinlikte Dilan Çetinkaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın açtığı yolda yürümenin gururunu yaşadıklarını belirtirken, Kaya Demir ise, özgürlüğü için yürütülen mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

4 NİSAN KUTLAMALARI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan vesilesiyle İsviçre’nin Solothurn, Zürih ve Chur kentlerinde kadınlar öncülüğünde kutlamalar yapıldı.

SOLOTHURN

Pınar Kadın Komünü öncülüğünde Solothurn Demokratik Kürt Toplum merkezinde kutlama gerçekleştirildi. Kürt Hak Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili sinevizyon gösterimi ile başlayan kutlamada İsviçre Kürt Kadın Hareketi aktivisti Dilan Çetinkaya bir konuşma yaptı.

Pınar Kadın Komünü’nün yeni kurulduğunu, ilk çalışmasının da 4 Nisan etkinliği olduğunu söyleyen Dilan Çetinkaya, şöyle devam etti: “Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bir kez daha rojbûna te pîroz be ey Serokê min (Doğum günün kutlu olsun başkanım)’. Bu kutlama, bir kişinin doğum günü için değil, yok sayılmaya çalışılan bir halkın yeniden doğuşudur. Bugün Amara’da doğan güneş bütün dünyayı aydınlatıyor. Ne mutlu bize ki böyle bir Önderliğimiz var. Önderliğimizin bize açtığı yolda yürümenin gururunu yaşıyoruz. Yeni dönemde başta Önderliğimiz olmak üzere şehitlerimize verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz” dedi.

Solothurn Firaz Dağ Halk Meclisi Eşbaşkanı Kaya Demir ise, Kürt dostlarının öncülüğünde başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine değinerek “Bu hamleyi mutlaka başarıya ulaştırmalıyız. Bu hamle kapsamında 15-19 Nisan tarihleri arasında Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesinin (CPT) bulunduğu Strasbourg’da oturma eylemi yapacağız. CPT, bir heyeti acilen İmralı’ya yollamalıdır. Her arkadaşımız bu eyleme katılmalıdır” dedi.

Kutlamada halay da çekildi.

ZÜRİH

Zürich kentindeki 4 Nisan Kutlaması ise Berîtan Kadın Meclisi öncülüğünde Schlieren’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (Dem-Kurd) yapıldı. Çok sayıda kadın ve çocuğun katıldığı etkinlikte Zürih Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ayşe Dicle bir konuşma yaptı. Ayşe Dicle, “Amara’dan Avrupa’ya doğum günün kutlu olsun başkanım. Sen betonların altına gömülmüş bir halkı yeniden yarattın. Sen bizi aydınlattın. Bizler de senin yolunda asla şaşmadan ilerleyeceğiz” dedi.

Hazırlanan sinevizyonun gösterilmesinden sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamından kesitler çocuklara okundu. Kutlama halayla devam etti.

CHUR

 

İsviçre’nin Chur kentinde de 4 Nisan vesilesiyle önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere hazırlanan kartpostallar İmralı’ya gönderildi, daha sonra kutlama yapıldı.