İsveç’te HDP ve hamleyi sahiplenme eylemleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kürdistanlılar, AKP-MHP faşist ittifakının HDP'lilere yönelik operasyonunu protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi. Karlstadt kentinde de “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir eylem düzenlendi.

İsveç'in başkenti Stockholm’de bir grup Kürdistanlı, Türk devletinin HDP'li belediye başkanları, eski milletvekilleri ve yöneticilerine yönelik gözaltıları protesto etmek için Sergel Torg Meydanı'nın üzerindeki kavşakta bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerinde “Erdoğan'ı durdur, kahrolsun faşizm” yazılı pankartlarla HDP bayrakları taşıyan eylemciler, HDP'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını ve gözaltına alınan HDP'lilerin serbest bırakılmasını talep etti.

KARLSTADT

İsveç’in Karlstad kentinde de KCK’nin ilan ettiği “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir eylem düzenlendi. Bugün düzenlenen eylem ile hamlenin İsveç ayağının da startı verildi.

Eyleme İsveç Sol Milletvekili Håkan Svenneling’in de aralarında olduğu çok sayıda İsveçli Kürt dostu da katıldı.

Svenneling konuşmasında faşist Erdoğan rejiminin HDP’ye yönelik yaptığı siyasi soykırım operasyonlarını kınadı. Svenneling, HDP’ye destek olmak için Türkiye’ye bir heyet olarak gideceklerini de vurguladı.

NCDK adına ise Rıdvan Altun bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın faşizmine, özgürlük gerillasının Heftanin’de vurduğu darbeyi selamladıklarını söyleyen Altun, “Sonuna kadar özgürlük gerillasının yanında duracağız” dedi.

PJAK adına Hemid Nergide de bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğü anlamına geldiğini söyleyen Nergide, KCK’nin ilan ettiği hamleye gereken desteği vereceklerini de dile getirdi. Eylem sloganlarla sona erdi.