İsveç ve Almanya'da gençlerden afişleme

Hafta sonu Kürt gençleri, İsveç'in 3 ilinde Türkiye'nin boykot edilmesi çağrısıyla eş zamanlı etkinlikler düzenledi. Almanya'nın Korbahc ile Bad Arolsen kentlerinde, YPG/YPJ bayraklı afişlemelerle yasaklar protesto edildi.

Başkent Stockholm ile Malmö ve Gävle illerinde şehrin en işlek caddeleri ve kalabalık yerlerini Türkiye'nin boykot edilmesi istenen afişlerle donattı... Gävle ilinde ise şehrin giriş çıkışındaki ana cadde üzerinde bulunan köprüye “Türkiye'yi boykot eden” yazlı büyük bir pankart astı.

Asılan afişlerde de Türkiye'nin boykot edilmesi isteniyor ve tatilini Türkiye'de geçirmek isteyenlere kararlarını yeniden gözden geçirmeleri çağrısı yapılıyor.

Jinen Ciwanên Azad'dan Helin Amed, İsveç halkında AKP ve Erdoğan'a karşı büyük bir tepki olduğunu ve etkinliklerinin bu tepkiyi daha da artırmayı ve Türkiye'ye gidişleri durdurmayı amaçladığını söyledi.

Amed, Ciwanên Azad ile birlikte başlattıkları boykot etkinlikleri İsveç'in diğer yerleşim birimlerinde yaygınlaştıracaklarını belirtti.

KORBACH /BAD AROLSEN

Almanya’nın Korbahc ile Bad Arolsen kentlerinde de Ciwanên Azad üyesi gençler 1 Haziran hamlesinin yıldönümü ve YPG/YPJ bayrağı yasağını protesto etmek amacıyla afişleme yaptı.