İsveç'te açlık grevcilerinden Dışişleri Bakanlığı önünde eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle dün İsveç'in başkenti Stockholm'de açlık grevi başlatan Kürdistanlılar, İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerinde “Açlık grevcileriyle dayanışma, Tecride son ve CPT harekete geç” yazılı pankart ve HDP ambleminin bulunduğu dövizleri taşıyan eylemciler, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talep etti.

Dışişleri Bakanlığı adına eylemcileri karşılayan iki yetkili, açlık grevcileriyle teker teker tokalaştıktan sonra Türkiye'deki gelişmelerden kaygı duyduklarını ve açlık grevcilerinin eylemlerini yakından izlediklerini söyledi.

Eylemciler adına dışişleri yetkilileriyle konuşan Amara Kürt Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Nujeen Ahmed, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uyguladığı tecrit hakkında açıklamalarda bulundu.

7 Kasım'dan bu yana açlık grevinde bulunan Leyla Güven ve diğer açlık grevcilerinin yaşamda kalma mücadelesi verdiklerini hatırlatan Ahmed, İsveç'in tecridin kaldırılması için girişimde bulunmasını ve konuyu Avrupa Birliği gündemine getirmesini istedi.

AÇLIK GREVLERİ AVRUPA'DA KARŞILIK BULDU

ANF'ye açıklamalar yapan “Leyla Güven ve Açlık Grevcileriyle Dayanışma Platformu” sözcüsü Latife Fegan, Türkiye'de Leyla Güven ve tutsakların tecride karşı başlattıkları açlık grevlerinin Avrupa'da karşılık bulduğunu belirtti.

Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından açlık grevlerinin önemine vurgu yapan Fegan, “Açlık grevcileri Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesinin temsilcisi haline geldi. Binlerce kişi hapishane ve hatta yurt dışında Öcalan'ın üzerindeki akıl almaz tecridi kırmak için canlarını, bedenlerini ölüme yatırdılar” diye konuştu.

Açlık grevlerinin bir hareket haline geldiğine ve giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Fegan, önümüzdeki günlerde İsveç kamuoyu ve politikacıları harekete geçirmek için bir dizi girişimde bulunacaklarını söyledi.

TECRİT KALDIRILANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Açlık grevcilerinden Rojhelatlı Gaffur Muhammedi, Abdullah Öcalan'ın tüm Ortadoğu halkları için taşıdığı öneme dikkat çektikten sonra Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için sonuna kadar mücadelede kararlı oldukları mesajını verdi.