İsveç Parlamentosu önünde Öcalan için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği hakkında açıklama yapılması talebiyle dün Türk Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenleyen Kürdistanlılar, bugün de İsveç Parlamentosu önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Saat 16.00 sularında parlamento önünde bir araya gelen eylemciler, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerini, KCK ve PKK bayraklarını taşıdı. Çevreden geçenleri bilgilendirmek amacıyla bildiriler dağıtan göstericiler, sık sık “Öcalan halktır, halk burada”, “Öcalan’a özgürlük”, “Be Serok jiyan nabe”, “Kanlı ellerinizi Öcalan’dan çekin”, “Öcalansız dünyayı başınıza ykarız” gibi Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganların yanı sıra “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan’ı terk et”, “Kahrolsun faşizm” ve “Çocuk katili Erdoğan” gibi devlet ve AKP’yi protesto eden sloganlar attı.

İsveç NCDK ve Amara Kürt Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda, Kürt Halkı Önderi Öcalan’ın 19 yıldan beri İmralı Adası’nda ağır tecrit koşullarında rehin alındığına, son 2 yıldır dış dünyayla ilişkisinin tamamiyle kesildiğine dikkat çekildi.

Öcalan’ın Ortadoğu’da halkların birliği ve kardeşliğini temsil ettiği ve bölgede barışın teminatı olduğu belirtildi.  İsveç ve uluslararası topluma Öcalan’ın özgürlüğünün gerçekleşmesi için girişimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Göserinin devam ettiği sırada eylemcileri temsilen 3 kişiden oluşan bir heyet, Parlamento yetkilileri ile görüştü ve kendilerine Öcalan’a yönelik tecritle ilgili bilgi ve belgeleri içeren dosyayı bıraktı. Heyet, Parlamentonun Türk Hükümeti’nin Öcalan’a yönelik tecrite karşı tutum almasını talep etti.

Gösteriyi “Biji Serok Apo” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları atarak bitiren Kürdistanlılar, Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar meydanlarda olmayı sürdüreceklerini açıkladı.