İşgal saldırıları ve katliamlar protesto edildi-YENİLENDİ

Türk devletinin 25 Haziran günü düzenlediği hava saldırısında 2 sivili katletmesi, 4’ü çocuk, 8 kişiyi yaralaması İsveç’in başkenti Stockholm ve İngiltere’nin başkenti Londra, Almanya'nın Göttingen ve Inoglstadt kentinde protesto edildi.

STOCKHOLM

Stockholm’daki Sergel Meydanı'nın üstündeki kavşakta düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırısı sırasında şehit olan sivillerin fotoğrafları ve KCK bayrakları, Türk devletinin soykırım saldırılarını kınayan pankartlar taşındı.

Eylemde yapılan konuşmada Türk devletinin tüm uluslararası hukuk kuralları ve sözleşmeleri çiğneyerek Güney Kürdistan'da insanlık suçları işlemesine dünyanın suskun kalması kınandı.

“Bombalar Birleşmiş Milletlerin göçmen kampı Maxmur'a yağdı. Sincar'daki tek hastane de bombalandı” denilen açıklamada dış dünyaya Türk devletinin saldırılarını kınaması çağrısı yapıldı.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da da saldırılar bir eylem ile protesto edildi.

Türkiye Büyükelçiliği önünde düzenlenen eyleme çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Saldırıların kınandığı eylemde sık sık sloganlar atıldı.

GÖTTİNGEN

Almanya’nın Göttingen kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Saat 18:00'da Göttingen Gänselinseplatz'ta bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırılarını teşhir eden sloganlar attı.

Kobanê’de şehit düşen 3 Kürt kadınının fotoğraflarının taşındığı eylemde Türk devletini protesto eden pankart ve dövizler taşındı.

INGOLSTADT

Almanya’nın Ingolstadt kentinde Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamları protesto edildi.

Ingolstadt kentinde düzenlenen protesto eylemine çok sayıda Kürdistanlı ve Alman dostları katıldı. Eylemde sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” sloganı atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda katliamlara sessiz kalınmama çağrısında bulunuldu.