İngiliz bilim insanları ve sanatçılardan Öcalan’a destek

Birleşik Krallık’ta bilim insanları, sanatçılar, mühendis ve müdürlerin üyesi olduğu PROSPECT sendikası Öcalan’a özgürlük kampanyasına katıldı.

PROSPECT sendikasının 183 bin üyesi bulunuyor. Sendikanın üyeleri, tarım, radyo yayını, savunma, eğitim, çocuk servisleri, enerji, çevre, kültürel miras, denizcilik, Telekom ve ulaşım alanlarında çalışıyor. Temel sekterlerdeki 600 ‘ü aşkın branşta organize olan sendika, Birleşik Krallık’ın genelinde personeli var.

Merkezi Londra’da bulunan sendika geçen hafta merkez yönetim kurulu toplantısında “Freedom for Ocalan” kampanyasını destekleme kararı aldı. PROSPECT, sendikası da tıpkı USDAW gibi genellikle uluslararası dayanışma kampanyalarına katılmazken, her iki sendika da Öcalan’a özgürlükte birleşti.

MİLYONLARI TEMSİL EDEN SENDİKALAR KAMPANYAYI YÜRÜTÜYOR

İki yılı aşkın bir süre önce Britanya’da başlatılan “Freedom for Öcalan” kampanyasına bugün çok önemli sendikalar destek veriyor. Birleşik Krallık’ta yürütülen en büyük kampanyalardan biri haline gelen “Freedom for Öcalan”, milyonları temsil eden sendika ve örgütler tarafından yürütülüyor.

Bu kampanyaya, 1,5 milyon üyesi bulunan İngiltere ve Galler’in en büyük sendikası olan Unite the Union ve 800 bin üyeli Genel İş Sendikası (GMB) tarafından Avam Kamarası’nda 2016’da yapılan bir açıklamayla start almıştı.

Son olarak USDAW ve PROSPECT sendikalarının yanısıra, destek veren diğer örgütler şöyle:

Ülkenin ikinci büyük sendikası, 1.3 milyon üyeye sahip Unison, 200 bin üyeli İletişim İşçileri Sendikası CWU, 450 bin üyeli Öğretmenler Sendikası (NEA NUT), 400 bin üyeli Genel İş Sendikası (GFTU), 45 bin üyeli Tren Şoförleri Sendikaları ASLEF ve TSSA, 55 bin üyeli İtfaiyeciler Sendikası (FBU), 80 bin üyeli İskoçya Öğretmenler Sendikası (EIS), 80 bin üyeli Demiryolları, Deniz Taşımacılığı Sendikası (RMT).

Bunlarla birlikte, 6 milyonu aşkın üyesi bulunan Britanya Sendikalar Konfederasyonu (TUC) da üye sendikalarının çağrılarına uyarak geçtiğimiz yıl gerçekleşen kongresinde Öcalan’ın özgürlüğü için aktif çalışma kararı almıştı.

Ayrıca 750 avukatı bir araya getiren Thompsons Solicitors da Öcalan’ın Özgürlüğü için yürütülen kampanyaya tam destek vermişti.

BÜYÜK İŞÇİ FESTİVALİ ÖCALAN’A ADANDI

Öte yandan 14-16 Temmuz günlerinde yapılacak dünyanın en büyük işçi festivali “Durham Miners Gala” da Öcalan’a adandı. Bu festivale, 200 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor. “Durham Miners Gala”, 134 yıldır kesintisiz olarak Büyük Britanya’da düzenleniyor.