İki Êzidî çocuğu köleleştiren Iraklı bir çift Almanya’da tutuklandı

Karlsruhe'deki federal savcılık çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki Êzidî kız çocuğunu köleleştirip cinsel saldırıda bulunduğundan şüphelenilen Iraklı bir çifti, güney Almanya'da tutukladığını açıkladı.

Savcılık tarafından yapılan basın açıklamasında, Twana H.S. ve eşi Asia R.A.'nın Ekim 2015 ile Aralık 2017 arasında Irak ve Suriye'de DAİŞ’in üyeleri olduğu belirtildi. 

Çiftin "en geç 2015'in sonunda" o zamanlar 5 yaşında olan bir kız çocuğunu, ardından "Ekim 2017'den itibaren" 12 yaşındaki başka bir kız çocuğunu köleleştirdiği ifade edildi. 

Açıklamada "Twana H.S. her iki çocuğa da defalarca tecavüz etti. Asia R.A. odayı hazırlıyor ve küçük kızlardan birine makyaj yapıyordu" denildi. 

Çiftin ayrıca iki kız çocuğunu "sürekli" ev işi yapmaya ve bebek bakıcılığı yapmaya zorladığı kaydedildi. 

İki küçük kız çocuğunun kendi dininin gereklerini yerine getirmesi de yasaktı. Çiftin emriyle İslami ibadetler ve kurallara uymak zorundaydılar. 

Savcılık, "Çocuklar hata yaptıkları iddiasıyla ağır fiziki şiddete de maruz kalıyorlardı” dedi. 

Açıklamaya göre Twana H.S. iki kız çocuğundan büyük olana süpürge sapıyla vururken, Asia R.H. küçük olanın elini haşladı. 

Ayrıca iki çocuğun defalarca yarım saat boyunca tek ayak üzerinde durmaya zorlandığı belirtildi. 

Bu uygulamaların DAİŞ istekleri doğrultusunda Êzidî inancını yok etmeyi amaçladığı kaydedildi. 

Savcılık, çiftin, Kasım 2017'de Suriye'den ayrılmadan önce iki küçük kız çocuğunu diğer DAİŞ üyelerinin yanına bıraktığını belirtti. 

Salı günü Regensburg ve Roth'ta (güney Almanya) yakalanan iki kişi, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde mahkeme önüne çıkarıldıktan sonra tutuklandılar. 

Ağustos 2023'ün sonunda DAİŞ üyesi bir Alman kadın, Irak'ta Êzidî bir kız çocuğunu katletmekten  14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ocak 2023’te Alman Federal Meclisi Êzidîlere yönelik işlenen suçları soykırım olarak tanımıştı.