İdlib'deki çeteler: Erdoğan bizi sattı

İdlib'de bulunan Türkiye’ye bağlı çeteler, Erdoğan’la ilişkileri ve Erdoğan'ın kendilerini 'sattığına' dair itiraflarda bulunmaya başladı. 

DAİŞ ve Nusra başta olmak üzere Suriye iç savaşında yer alan çetelerin büyük çoğunluğunun Türkiye’ye bağlı olduğu; çetelerin eğitim, lojistik, cephane ve üslenme amacıyla Urfa, Antep, Hatay başta olmak üzere birçok ili kullandıkları şimdiye kadar belgeleriyle ortaya çıkmıştı. Çetelere ilişkin ele geçen belgeler ve kendi itirafları da bunu doğrulamıştı.

İdlib'de Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşma ile toplanan çetelere yönelik başlatılan operasyon, çetelerin kendi arkadaşlarına seslenmesine yol açtı. Çeteler, Erdoğan’la ilişkileri ve onun üzerinden Rusya ile anlaşmalarını itiraf etmeye başladı.

'ERDOĞAN BİZİ PARAYLA KANDIRDI'

İdlib'de olduğu tahmin edilen bir çete elemanına ait yayımlanan ses kaydında, Erdoğan'ın çetelerle ilişkisi itiraf ediliyor.

Kayıtta şu çarpıcı itiraflar yer alıyor: "Hama, Humus, Xuta, Halep başta olmak üzere bizim elimizde olan birçok yeri Erdoğan bizi biraz para, et, tavukla kandırıp İdlib'e getirdi. Şimdi  İdlib'de bir kez daha bizi satacak. Biz Araplarla Kürtler arasında daha önce hiçbir sorun yoktu. Bir düşmanlığımız yoktu. Biz Kürtlerle daha önce dost ve kardeştik. Erdoğan bizi onlarla düşman yaptı. Bizi Kürtlere saldırttı. Kürtler şimdi bize ve Suriye muhalefetine ne yapsa haklarıdır. Erdoğan'ın izlediği bu politikalara yabancı değiliz. Osmanlılar'ın, 400 yıl boyunca yürütmek için izledikleri politikaların Erdoğan şimdi aynısını izliyor."

'TÜRKLERE GÜVENMEYİN'

İdlib'deki çeteye ait sesin sonlarına doğru pişmanlık dile getirilerek, “Türklere hiçbir zaman güvenmeyin. Çünkü zaten Türkler biz Araplara 'pis halk' diye hitap ediyorlar” deniyor.