'Çirkin Kral'ın Efsanesi’ izleyiciyle buluşuyor!

Yönetmenliğini Hüseyin Tabak’ın yaptığı Yılmaz Güney’in hayatını konu alan “Çirkin Kral’ın Efsanesi” adlı belgesel filmi, 11 Ekim’den itibaren Almanya’da sinemaseverlerle buluşuyor.

Yapımına 7 yıl önce başlanan “Çirkin Kral’ın Efsanesi” adlı belgesel film için Yılmaz Güney’in ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarından oluşan 47 kişiyle röportajlarla yapıldı.

Güney’in dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatını derinlemesine ele almaya çalışan filmin yönetmenliğini Hüseyin Tabak, yapımcılığını ise Mehmet Aktaş üstlendi.

Yılmaz Güney’in daha önce yayınlanmamış bazı görüntülerine de yer verilen belgeselde Michael Haneke ve Costa Gavras gibi ünlü sinemacıların görüşleri var. Geçtiğimiz yıl Toronto’da dünya prömiyerini yapan “Çirkin Kral’ın Efsanesi” şimdiden değişik uluslararası festivalde ödüller aldı.

“Çirkin Kral’ın Efsanesi” 11 Ekim’den itibaren ise Almanya’nın birçok kentinde izleyiciyle buluşacak. Filmin prömiyeri 11 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de, Köln’deki “Filmforum im Museum Ludwig” sinemasında yapılacak. Ayrıca Hamburg’da da 12 Ekim Cuma günü saat 18.45’te “Metropolis” sinemasında bir prömiyer düzenlenecek.

Filmin gösterileceği sinemalarda ilişkin şu internet ve sosyal medya hesaplarından bilgi almak mümkün: