Çevre Partisi Yeşiller'den Gävle NCDK'ya ziyaret

Çevre Partisi Yeşiller Avrupa Parlamenteri Bodil Valero ve partinin İsveç Parlamentosu milletvekili adayı Andrea Bromhed, Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ni ziyaret etti.

Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmelerin ve 9 Eylül'de İsveç'te yapılacak milletvekili ve yerel seçimlerinin ele alındığı görüşmeye NCDK yöneticilerinin yanı sıra Sol Parti Söderhamn Belediye Meclis Üyesi, Muhafazakar Parti Gävle Belediye Meclis Üyesi, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Gävle Belediye Meclis Üyesi 3 Kürdistanlı da katıldı.

2 saat süren görüşmede NCDK yöneticileri, Rojava, Şengal ve Kuzey Kürdistan'da Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırı ve katliamları hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasının önemine değindi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken NCDK yöneticileri, Mandela ile Öcalan'ın durumları arasında benzerlik bulunduğunu belirterek Çevre Partisi Yeşiller'den tecridin kaldırılması için girişimde bulunmasını istedi.

Valero ve Bromhed, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmeleri yakından izlediklerini ve Türk devletinin gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerini pek çok kez İsveç Parlamentosu ve Avrupa Birliği'nin gündemine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini söyledi.