Avrupa'da tecrit protestoları sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Hollanda’nın Den Haag, Yunanistan’ın başkenti Atina, İngiltere’nin başkenti Londra ve Almanya’nın Frankfurt kentinde Kürdistanlılar tecridin bir an önce kaldırılması talebi ile eylem düzenledi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde Kürdistanlılar, 8 Ağustos’tan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğü için yaptığı çadır eylemi bugün sona erdi.

İngilizce ve Hollandaca bildirilerin dağıtıldığı eylem bugün düzenlenen bir mitingle sona erdi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, “Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar farklı eylemlerle her zaman alanlarda olacağız” denildi.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da ise Öcalan’ın özgürlüğü talebi ile başlatılan 6 günlük açlık grevi bugün Türk konsolosluğuna düzenlenen bir yürüyüş ile sona erdi.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Biji berxwedana Efrînê”, “Katil, faşist Türkiye” sloganları atıldığı yürüyüş sonrası Türk konsolosluğu önünde bir açıklama yapılarak eylem sona erdi.

LONDRA

Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle İngiltere’nin başkenti Londra’da 8 Ağustos’ta başlayan çadır eylemi bugün yapılan kitlesel basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Britanya Kürt Halk Meclisi ve Roj Kadın Meclisinin organizesiyle yapılan 4 günlük çadır eylemi boyunca, bildiriler dağıtıldı ve tecride ilişkin konuşmalar yapıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla 3 gündür yapılan çadır eylemi, bugün bir yürüyüş ile sona erdi.

Frankfurt, Offenbach, Hanau, Rüsselsaim, Mainz, Gissen, Asffenburg’da yaşayan Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı eylem saat 17.00 de Frankfurt Tren Garı’nın önünde başladı.

“Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Tecrit politikasını son verilmeli” pankartı ve Öcalan posterlerini taşındığı yürüyüş boyunca “Be Serok jiyan nabe”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı.

Kitle Römer Meydanı’nda ise bir miting düzenledi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından yapılan Almanca ve Kürtçe konuşmalarda Öcalan üzerindeki tecride derhal son verilmesi gerektiği belirtildi.

Kürdistanlıların Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceği de dile getirilen konuşmalarda, “Gün tecrit politikasını kırma günüdür, bunun için bizler nasıl Kobanê, Efrîn için binlerce kişi sokaklara çıktıysak, bugün de Önder Apo için alanlara çıkmalıyız” denildi.

Eylem yapılan konuşmalar ardından sona erdi.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde de Kürdistanlılar, Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek amacıyla bir çadır eylemi düzenledi.

Saat 16.00’da başlayan eylemde bildiriler dağıtıldı ve “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart açıldı.

Tecridin teşhir edildiği dövizler de eylemde taşındı.

Eylem bugün de devam edecek.