37’inci gününde de haykırıldı: ‘CPT İMRALI’YA’

‘CPT İmralı’ya’ sloganıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen ve onlarca kurumun desteklediği süresiz oturma eylemi 37’inci gününde kararlılıkla devam ediyor.

Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre’den Kürdistanlıların katılımıyla süren süresiz oturma eyleminde, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunu yerinde incelemesi talep ediliyor.

Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halkları ve inançlarını temsil eden 63 kurumun katılımıyla 23 Ekim’de başlatılan oturma eylemine, bugüne kadar çok Avrupa Parlamentosu (AP) ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi parlamenter de destek verdi. Eylemde, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumuna yönelik kaygılara karşı acilen harekete geçilmesi isteniyor.

GENEL DEĞERLENDİRME YAPILDI: EYLEM SONUÇ ALANA KADAR SÜRECEK

37’inci günündeki eyleme katılanlar günlük olarak yapılacaklara ve eylemin geldiği aşamaya yönelik toplantılar düzenliyor.

Bugün sabah saatlerinde yapılan bir toplantıda, Kürt Halk Önderi’nin sağlığına yönelik hiçbir bilginin olmadığı ve kendisiyle en son Eylül 2016’da görüşülebildiğine dikkat çekildi.

Geçtiğimiz ay Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin ortaya atılan spekülasyonlar nedeniyle Kürt halkının yaşadığı tedirginliğe vurgu yapılan toplantıda, bunun ancak CPT’nin ziyaretiyle netleştirilebileceğinin altı çizildi.

Yapılan değerlendirmelerde, Kürt Halk Önderi’ni ziyaret etmeye yetkili tek kurumun CPT olduğu ve bundan dolayı da süresiz olarak başlatılan oturma eyleminin oldukça önemli olduğu dile getirildi. Eylemciler, CPT’den kesin bir adım atılana kadar eylemin süreceğini vurguladı.

SLOGANLARLA CPT GÖREVE ÇAĞRILDI

Eylemde belirli aralıklarla yüzünü CPT’nin de bağlı olduğu Avrupa Konseyi’ne (AK) dönen Kürdistanlılar ve dostları, ‘CPT İmralı’ya’ sloganları attı. Yine ‘Biji Serok Apo’ ve ‘Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Barış’ sloganları atan eylemciler, CPT’nin derhal harekete geçmesini istedi.

Oturma eyleminin öğleden sonraki bölümünde ise eylemciler bir moral etkinliği düzenledi. Tiyatro sanatçılarının skeçlerle katkı sunduğu etkinlikte stran ve marşlar da söylendi.