4 kentte Türk devletinin saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

Avusturya’nın Linz, Almanya’nın Duisburg, Fransa’nın Marsilya ve İsviçre'nin Zürih kentinde Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

LİNZ

Avusturya’nın Linz kentinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Promena Meydanı’nda düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırıları ve HDP’ye yönelik saldırılarına ilişkin fotoğraflar taşındı.

Eylem ortak açıklamanın okunması ardından Almanca “Terörist Erdoğan”, “Türk askeri Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemi Linz DKTM düzenledi. Mitingde ADHK, ATİGF ve ATIK kurumları da destek verdi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Duisburg HBF önünde düzenlenen eylemde Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur’a yönelik düzenlenen işgal saldırıları protesto edildi. Mitingin sonunda Königstr.’de AGİF tarafında Hanau katliamının 4 ayında yapılan mitinge katılan Kürdistanlılar burada da katliamla ilgili konuşmalar yaptı.

Konuşmaların yapıldığı eylemde sık sık, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Vieux-Port Meydanı’nda bir miting düzenlendi.

Güney Kürdistan’ın hava sahasının kapatılması ve katliamların önünü almak için Avrupa’nın sessiz kalmaması gerektiğine ilişkin pankartlar asıldı. PKK, YPG, YPJ ve TJK-F ile TCŞ flama ve bayraklarının taşındığı eylemde “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan” sloganları atıldı.

Saldırılarda katledilen Kürdistanlı sivillerin de anıldığı eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile devam eden eylem yapılan konuşmalarla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

İDGB’nin (İsviçre Demokratik Güç Birliği) çağrısıyla Globus önünde bir araya gelen Kürdistanlılar bir miting yaptı. Sık sık işgal ve katliamlara karşı sloganların atıldığı eylem Almanca bildirilerin okunmasının ardından sona erdi.