16 Ocak’ta Strasbourg’da kitlesel eylem düzenlenecek

16 Ocak günü Fransa’nın Strasbourg kentinde açlık grevi eylemcilerinin de katılımı ile Avrupa Parlamentosu önünde protesto eylemi düzenlenecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevleri devam ediyor.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 68’inci gününe girerken, Hewlêr, Strasbourg, Newport kentlerindeki açlık grevleri ise sürüyor.

Açlık grevi eyleminde olan direnişçilerin taleplerine dikkat çekmek ve dayanışmak amacıyla 16 Ocak günü Avrupa’nın başkentlerinden Strasbourg’da eylem düzenlenecek.

Saat 11.00’da başlayacak eylem, 1 Avenue du Président Robert Schuman, 67000 Strasbourg adresinde yapılacak.

Eyleme ilişkin dün açıklama yapan KCDK-E “Türk devletinin kirli politikalarına sessizlikleriyle destek veren uluslararası kurumlar ve güçler başta Leyla Güven olmak üzere kritik noktada olan açlık grevlerine karşıda sessizlikleri ile vicdanları yaralamakta ve insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadırlar.

Leyla Güven’in açlık grevinin 70. Hewler açlık grevinin 57. cezaevleri açlık grevlerin 32. Strasburg-Galler açlık grevinin 31. gününde muhatap olan uluslararası kurumlar CPT, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu önünde bu kurumların açık ve aktif olduğu 16 Ocakta açlık grevcilerin taleplerini haykırmak, üç maymunu oynayan bu kurumlara seslerini duyurmak için eylem yapıyoruz.

KCDK-E ve TJK-E olarak tüm onurlu ve vicdan sahibi insanları, kadınları, gençleri, tüm halkları, faşizme karşı olan herkesi, devrimcileri, demokratları, aydınları ve dostları ‘Strasburg Açlık Grevcileri’nin de katılacağı 16 Ocak’ta Avrupa Konseyi-Parlamentosu, CPT önünde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmaya çağırıyoruz” demişti.