Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

15. yıldönümünde PYD'nin kuruluşu İsveç'te kutlandı

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) kuruluşu İsveç'in Gävle ilinde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Rojava ve devrim şehitleri anısına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan PYD İsveç temsilcisi Şiyar Ali, Rojava'daki demokratik ve eşitlikçi sistemin şehitlerin fedakarlıkları sayesinde kurulduğunu ve yaşadığını belirterek “Onların amaçlarını mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

PYD'nin kuruluş sürecini özetlerken Kobanê direnişinin Kürt Özgürlük Hareketi, Kürt Halkı ve PYD açısından bir dönüm noktası olduğu değerlendirmesini yapan Ali, “Kürt sorununun uluslararası planda tanınması için Kobanê bir dönüm noktasıydı. Kürt diplomasisi açısından da böyleydi. Reqa da böyleydi. Kürtler, DAİŞ çetelerini başkentlerinde büyük bir bozguna uğrattı” şeklinde konuştu.

DAİŞ çetelerinin Reqa'da yenilgiye uğramasından sonra Kürt halkının kuzey Suriye'de statü kazanmasından korkan AKP hükümetinin Efrîn'e saldırdığını belirtikten sonra “Orada muhteşem bir direniş yaşandı. Elbette Efrîn böyle kalmayacak ve bir gün mutlaka özgürleştirilecektir” dedi.

Kürt siyasetçi Xelil Kobanê de, Rojava'da PYD, YPG/YPJ ve SDG'nin DAİŞ çeteleri ve Türk devletine karşı kararlı bir mücadele verdiklerine vurgu yaptıktan sonra tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Rojava'yla dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı yaptı.

Daha sonra Sadiya adlı bir anne söz alarak “Avrupa'da halkımız üzerinde baskı ve zulüm yok, korkulacak bir şey yok. Yapacağımız tek şey mücadeleye dört elle sarılmaktır. Çünkü kimsenin kurtuluşu kendi bireysel kurtuluşu olarak görme hakkı yoktur. Bu doğru da değildir” dedi.