15 Ağustos Adigey’de kutlandı

Rusya Adigey’de, 15 Ağustos Atılımı'nın 35. yıl dönümü kutlandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler, 15 Ağustos Atılımı'nın 35. yıl dönümünü kutladı. Sadove Kültür Salonunda yapılan etkinlik, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı. 
Sinevizyondan sonra etkinlik konuşmalarla devam etti. 

'DİRENİŞİN VE YENİ KÜRDÜN DOĞUŞU...'

15 Ağustos Atılımı'nın, Kürtler için yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu söyleyen Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya üyesi Hüseyin Feyzo, "15 Ağustos Atılımı Kürtlere dayatılan teslimiyete karşı direnme ve yeni Kürdün doğuşudur. Dolayısıyla eğer bugün tüm Kürtler bugünü bir bayram havasında kutluyorsa, bunun yegane nedeni budur" dedi.
Konuşmasının devamında Türk devletinin Kürdistan’da devam eden işgalci saldırılarına da değinen Feyzo, şunları söyledi: "15 Ağustos Atılımı’ndan sonra faşist Türk devleti özgür Kürdü teslim almak için her geçen gün saldırılarını artırıyor. Bugün Medya Savunma Alanları'na ve Rojava'ya dönük saldırı ve tehditler bunu gösteriyor. Özgürlükte ısrar eden herkes, işgalci Türk devletinin bu kirli oyununa karşı duyarlı olmalıdır.”

Adigey Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Sinem Broyeva ise 15 Ağustos Atılımı’nı en çok kadınların sahiplenmesi gerektiğine dikkat çekti. Broyeva, "35 yıl önce köleliğe sıkılan kurşun aynı zamanda kadınları teslim alan, onların iradesini inkar eden zihniyete de sıkılmıştır. Bugün eğer binlerce kadın özgürlük saflarında büyük bir iradeyle savaşıyorsa, onların bu mücadeleye olan bağlılığından ötürüdür. Kürt kadınları başta olmak üzere tüm kadınlar ortaya çıkan bu özgürlük kıvılcımını sahiplenmeli ve daha da büyütmelidir" diye konuştu.
Broyeva, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütmeye de çağırdı.
Etkinlik Berfin Mamedova, Azad Bedran, Bari Yusubov, Aziz Tamoyan ve yerel sanatçıların sahne almasıyla devam etti.