15 Şubat Düsseldorf'ta protesto edildi

Düsseldorf’ta Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yılında yürüyen Kurdistanlılar, CPT ve BM’nin İmralı işkence sisteminin sonlanması için harekete geçmesini ve İmralı'ya acil bir komite göndermesini istedi.

Almanya'nın NRW eyaletinin başkenti Düsseldorf'ta bugün Kurdistanlılar bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 14.30'da DGB Haus önünde başlayan eylemi MED Federasyonu ve NRW YJK-E organize etti.

Düsseldorf ve çevresinde yaşayan Kurdistanlıların katıldığı eylem, saygı duruşuyla başladı. Kurdistanlılar önce bir miting gerçekleştirdi.

Mitingte bir konuşma yapan MED Federasyonu Eşbaşkanı Şevîn Sincer şöyle dedi:

"Önderliğimize uluslar arası bir komplo düzenlediler ve onu terörvari bir şekilde esir alarak Türk devletine teslim ettiler. O günü asla unutmayacağız. Buradan İmralı'ya kadar Önderliğimizi ve 24 yıldır süren direnişini selamlıyoruz. Komplo gerçekleştiği zaman Önderliğimiz etrafında ateşten bir sur ören şehitlerimizin anıları önünde de saygıyla eğiliyoruz."

Miting ardından yürüyüşe geçildi. Düsseldorf'un işlek caddelerinde yürüyen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden pankartlar taşıdı. Yürüyüş boyunca "Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan" (Öcalan'a Özgürlük, Kurdistan'a Barış) sloganı atıldı.

Yürüyüşte megafonla Düsseldorf kamuoyuna yönelik bir bildiri de okunarak bilgi verildi. Bildiride şu ifadeler yer aldı: "Birçok Avrupa devleti demokrasi, eşitlik ve özgürlük taleplerini diyalog yoluyla çözmekten korkuyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 24 sene önce Kürt sorununu bu talepler doğrultusunda çözmek için Avrupa'ya geldi ama Avrupa devletleri onu kabul etmediler. Kabul etmedikleri gibi komploya ortak oldular ve Abdullah Öcalan Türkiye'ye teslim edildi. Kürt halkı olarak talebimiz şudur: CPT ve BM bir an önce İmralı işkence sisteminin sonlanması için harekete geçmeli ve İmralı'ya acil bir komite göndermelidir."

Yürüyüşün bittiği noktada da MED Federasyonu'nun diğer Eşbaşkanı Ahmet Kobanê bir konuşma yaptı. Kobanê şöyle dedi: "Kürt kızları ve gençleri komployu boşa çıkarmak için bedenlerini ateşe verdi. Dünya tarihinde kimse krallar, peygamberler veya paşalar için kendini yakmadı. Ancak Kürt halkının evlatları bunu yaptı. Çünkü, Kürt halkı Önder Apo'nun gerçekliğini ve felsefesini tanımıştı. Bu nedenle bu eylemler gerçekleşti. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."