HPG: Mardin’de iki asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mayıs ayı sonunda Mardin ile Ömerli ilçesi arasında yaşanan bir çatışmada iki askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, “28 Mayıs günü Mardin ile Ömerli ilçesi arasında görevde bulunan bir birliğimiz düşman güçleri ile karşılaşmış ve çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüştür” diye belirtti.

Türk işgal güçlerinin çatışma ardından alanda operasyon başlattığı bilgisini veren HPG-BİM, “İşgalci TC ordusu, 5 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Çatışmaya giren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” diye ekledi.

HAVA SALDIRILARI

Açıklamada Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgi verildi:

“11 Haziran günü (bugün) işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları saat 06.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını, saat 09.00’da ise yine Zap bölgesine bağlı Gundê Fıla alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

11 Haziran günlerinde işgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Qesrokê, Partizan, Şehit Ahmed Repo alanları ile Perax köyü çevresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçeler ile ormanlık alanda yangın çıkmıştır.”