Metîna’da fedailer savaşın kaderini belirliyor

Metîna’daki gerillalar, topraklarını ve Kürt halkının onurunu korumak amacıyla her gün yaptıkları eylemlerle Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

METÎNA DİRENİŞİ

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi, tarihi direnişler ve destanlarla doludur. Kürt Özgürlük Hareketi, yarım asırdır  özgür ve onurlu bir yaşam için eşsiz bir mücadele ve direniş yürütüyor. Şimdi işgal konsepti, Metîna’da yoğunlaşmış durumda. Türk devleti, özellikle Mayıs’tan beri saldırılarını daha da büyüterek 5 yıllık işgal emelini sonuca ulaştırmak istiyor.

Türk devleti, Metîna’yı tamamen işgal etmek için yıllardır her türlü kirli yol ve yöntemlere başvurdu. Tank, top, SİHA’lar, yasaklı silahlar, kimyasal ve taktik nükleer silahları yüzlerce kez kullanan işgalci Türk devleti, gerillanın direniş duvarına çarparak, sonuçsuz kaldı. Türk devleti, "Türkiye sınırını tehdit eden terörü ortadan kaldırmak" yalanıyla NATO'dan aldığı tekniği de kullanarak Kurdistan'ın tamamını soykırımdan geçirmeyi amaçlıyor. Dolayısıyla işgalci Türk devleti, Kurdistan topraklarında yaşayan her canlıyı “terörize” etmekte ve bu nedenle sadece Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı hedef almıyor, bölgelerindeki sivil halkı katletmekte, Kurdistan doğasını da talan ediyor.

İŞBİRLİKÇİ İHANETE SARILDI

Düşmanın tüm bu ahlak ve insanlık dışı saldırılarına karşı dünya ise kör, sağır ve dilsiz. İşgalci Türk devleti, NATO'nun tüm desteğine rağmen hedeflerini gerçekleştiremedi. Gerillanın direnişi karşısında çaresiz kalan düşman, bu sefer işbirlikçi Barzani Ailesi’ne sarıldı. Metîna’da işgal ve ihanet iç içedir. Barzani Ailesi, işgalcilerin zırhlı araçlarla bölgeye girebilmesi için yollar yapıyor. Daha sonra düşmanın alanı daha rahat bombalayabilmesi için bölgedeki köyleri boşaltmaya başladı. Bununla da kalmayan Barzani Ailesi, işgalci Türk devletinin bölgeye yerleşebilmesi için üsler inşa etmeye başladı. Bu aynı zamanda bu ailenin gerçekliğini gözler önüne seriyor. Bu ihanetle Guney Kürdistan topraklarını yavaş yavaş işgale teslim ettiler.

ONURU KAYBEDECEK AMA BİR ŞEY KAZANAMAYACAK

Eğer bugün düşmanın ilk hedefi PKK'yi yok etmekse şüphesiz ikinci hedefi Başûr’un statüsünü yok etmektir. Barzani Ailesi, bu işbirliğiyle onurunu kaybetmekten başka hiçbir şey elde edemeyecektir. Tüm saldırılara, dünyanın sessizliğine ve işbirliğine rağmen ne olursa olsun gerilla, işgalcilere karşı mücadelesinden taviz vermiyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası, tarihi bir direniş gerçekleştiriyor. Düşmanın saldırılarına eylemleriyle cevap veren gerilla, özgür bir ülke ve yaşam için canını feda ediyor. Metîna’daki gerillalar, topraklarını ve Kürt halkının onurunu korumak amacıyla her gün yaptıkları eylemlerle Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

GERİLLA GIRÊ HEKARÎ’DE KİLİTLEDİ

İşgalci Türk devleti bazı stratejik tepeleri ele geçirerek gerillaları ablukaya almak istiyordu. Azê ve Nûrî Yekta komutanların öncülüğünde Girê Hekarî’deki savaş tünellerinde gelişen direniş ruhu, işgalcilere büyük bir darbe vurdu. Yine fedai gerillalar Binevş, Amed ve Baran öncülüğünde 2022’de başlatılan devrimci hamleyle Türk devletinin itibarı yerle bir edildi. Ayrıca gerilla Roza, Hekîm, Rûken, Serhildan, Karasungur, Serhed ve Numan gibi kahramanlar öncülüğünde 2023’te gerçekleştirilen devrimci atılım, işgalcilere daha da sert bir darbe indirdi ve onları Girê Hekarî’de kilitledi.

İŞGALCİLERE GEREKEN CEVAP VERİLİYOR

Gerillalar, Girê Hekarî'deki tüm işgal hedeflerini imha etti. Bütün bunlar gerillanın fedai ruhu sayesindedir. Ayrıca Girê Ortê savaş tünellerinde gerillalar Berçem, Rustem, Jiyan, Ciwan ve Şahîn öncülüğünde gelişen direniş de Kürt halkının direniş tarihine damgasını vurdu. Önder Apo'nun fedaileri, kahramanca bir duruşla işgalci güçlere gereken cevabı verdi. Gerilla, özgür dağlarda işgalcilere yer olmadığını direniş ve eylemleriyle bir kez daha gösterdi. Gerillanın bu duruşu ve direnişi, bugün sadece Metîna’da değil, Kurdistan’ın her karışında devam etmektedir.