Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı
GÖRÜNTÜLÜ

KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad: Saldırılar karşısında kararlı durmalıyız

KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, “Düşmanlarımızın saldırmakta kararlı olduğu açıktır, biz de Kürt halkı olarak bu saldırılar karşısında kararlı olmalıyız” dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI DİRENİŞ

Dört devletin de Kürt halkının statü sahibi olmasını hazmedemediğini belirten KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, “Bu aşama, halkımız için kader aşamasıdır. Kurdistan topraklarının işgal edilmesini, çocuklarımızın öldürülmesini kabul etmediğimizi kararlı bir şekilde söylemek zorundayız” diye konuştu. 


Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeyneb Murad, Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu. Kurdistan’ın dört parçasında saldırılar olduğunu belirten Murad, “Kurdistan topraklarında hala büyük bir askeri güçle saldırılarda bulunuyor. 22. Genel Kurul toplantımızda var olan tehlikeler üzerinde durduk. Düşmanımız Ortadoğu’da ve dünyada yaşanan kaosu, Kürt halkının tüm kazanımlarının yok edilmesi için bir fırsat olarak görüyor. Buna karşı öncelikle siyasi partilere, sonra halkımıza ve birlikte yaşadığımız tüm kurumlara görev ve sorumluluk düşüyor” dedi.

Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesinde de Kurdistan'ın işgali ve Kürt çocuklarının katledilmesini asla kabul etmeyeceklerini vurguladıklarını kaydeden Murad, şöyle devam etti: “Düşmanlarımızın bunu yapmaya kararlı olduğu açıktır, biz de Kürt halkı olarak bu saldırılar karşısında kararlı olmalıyız. Siyasi partilere çağrımızdır; halkımıza yönelik bu plan ve komplolarda hiçbir zaman yer almayın.”

DÖRT DEVLET DE HAZMEDEMİYOR

Başûrê Kurdistan’da siyasi, ekonomik ve toplumsal krize işaret eden Murad, şunları söyledi: “Halkımızın yaralarını iyileştirmek yerine durumun daha da zorlaştırıldığını, Başûr ve Rojava’daki statünün tehdit edildiğini görüyoruz. Türkiye, İran, Suriye hatta Irak olsun işgalci devletler, Kürt halkının bu aşamaya gelmesini, başarılı ve statü sahibi olmasını hazmedemiyor. Her ne kadar aralarında siyasi, dini vb. çatışmalar olsa da İran ve Suriye de söz konusu Kürt halkı olunca Türk devleti ile anlaşma yapabiliyor. Bu devletler, Kürt halkını yok etme konusunda ittifak halindeler. Dolayısıyla bu aşama, halkımız için kader aşamasıdır. Siyasi partilerden, sivil toplum kurumlardan ve halkımızdan talebimiz, bu gerçekleri görerek tavır almalarıdır. Kurdistan topraklarının işgal edilmesini, çocuklarımızın öldürülmesini kabul etmediğimizi kararlı bir şekilde söylemek zorundayız.”

DÜŞMANA KARŞI BAŞARMA ŞANSI VAR

Türk devletinin, bu saldırıların Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik olduğuna dair propaganda yaptığını ama tüm Kürt halkına ve Kurdistan'a yönelik olduğunu söyleyen Murad, şunları ifade etti: “Düşmanlarımız çok ama şu an en zayıf noktadalar. Yerel seçimlerde AKP-MHP ittifakının nasıl başarısız olduğunu, halkımızın nasıl kazandığını gördük. Bu da demek oluyor ki; zor olsa da düşmanı yenme fırsatımız var. Bu da halkın, siyasi partilerin, toplumun bütünlüğü ve birliğiyle olur. Kurdistan'ın işgaline, Kürt halkının kazanımlarının yok edilmesine karşı sessiz kalmayacağımızı hep birlikte söylemeliyiz.”