GÜNDEM 29 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Benim önderlik konumum Kürtler üzerinde geleneksel Batı politikasını sarsmaktadır. Olayın özü de bu gerçekliğe dayanmaktadır. Avrupa bu nedenle tasfiye edilmemi çıkarlarına uygun bulmuştur. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden- 5. Bölüm

- Türk devletinin bir ay içerisinde 157 kez kimyasal silah kullanmasına ve araya koyduğu KDP’ye rağmen sonuç alamadığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “AKP'nin ‘Çöktürme Planı’nı hemen hemen boşa çıkarttık. O siyaset artık iflas etti. Hamlenin ikinci yılında da hedefimiz, bu iktidarın sonunu getirmek" dedi. 

- Van’da kayyum tarafından yönetilen belediyeler, iktidar medyasına her ay yaklaşık 300 TL ödeme yapıyor.

- Üniversite öğrencilerinin kira artışı ve yurt sıkıntısına karşı başlattıkları eylemler devam ederken, AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençleri hedef alıyor. Gençler ise zaten en dip noktada olduklarının altını çizerken, barınma hakkı için mücadeleye devam edeceklerini söylüyor.

- Kanarya Adaları'nda patlayan bir yanardağdan akan ve okyanusun 800 metre yakınına gelen lavların zehirli hidroklorik asit buharı bulutları oluşturabileceği belirtiliyor. 

- Yeni bulgular, 230 milyon yıl önce Karniya Pluvial Dönemi'ndeki yoğun volkanik aktivitenin ardından meydana gelen ekolojik değişikliklerin, dinozorların baskın tür haline gelmesinin yolunu açtığını ortaya koyuyor.