GÜNDEM 25 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Belçika’da Kürt basınına yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve açıklamalar takip edilecek.

- Sterk TV ve Medya Haber stüdyolarına dönük yapılan polis baskınını kınayan Avrupa Sol Parti, “Belçika polisinin Kürt medyasına dönük baskını Avrupa ve Belçika hukuk standartlarını ihlal etmektedir. Belçikalı yetkililer açıklama yapmalıdır” dedi.

- Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketine karşı savaşı kazanmak için her türlü yönteme başvurduğunu belirten YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Şerda Mazlum Gabar, “Türk devleti ne yaparsa yapsın, gerilla karşısında kazanma ihtimali yok” dedi.

- Martin Mc Guinnes Paece Foundation yöneticilerinden Paul Karavanagh, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın aklının hapiste olmadığını belirterek, “Yazdıkları ve öğretileriyle liderlik yapıyor. Umut veriyor” dedi.

- Türk devletinin Kurdistan’ı parça değil bir olarak gördüğünü ve Kürt'ün tasfiyesini hedeflediğini belirten Özerk Yönetim'den Gulistan Elî, KDP'nin ise bu şekilde görmeyip işbirliğini sürdürdüğünü söyledi.

- KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, “Düşmanlarımızın saldırmakta kararlı olduğu açıktır, biz de Kürt halkı olarak bu saldırılar karşısında kararlı olmalıyız” dedi.

- 31 Mart yerel seçimlerini Kurdistan’da izleyen uluslararası gözlemciler, taşınan seçmenlerin seçim sonuçlarına etki ettiğini belirterek yeni seçimler yapılmasını istedi.